Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Záchranári prehľadali ruiny prešovskej bytovky: Dôležitá správa, strašné VIDEO zvnútra paneláku

Výbuch bytovky v Prešove Zobraziť galériu (2)
Výbuch bytovky v Prešove (Zdroj: Facebook/Mestskí Hasiči Lipany)

PREŠOV - Záchranári Horskej záchrannej služby dnes spolu so záchranárskymi psami pokračovali v hľadaní osôb v ruinách prešovského bytového domu. Ako píšu na svojej facebookovej stránke, v spolupráci s hasičmi sa zamerali na najviac poškodené 12. poschodie a priestory bývalého schodiska. V hornej časti ruiny sa však nepodarilo nikoho nájsť.

„Vzhľadom na závažné porušenie statiky budovy a s tým súvisiace riziko, sa zasahujúci záchranári pohybovali po vysadení z plošiny najmä po obvode budovy. Do vnútorných priestorov objektu mohol vstúpiť len špeciálne vycvičený pes. Aj napriek úsiliu zúčastnených záchranárskych tímov sa nepodarilo v hornej časti ruiny nikoho nájsť. Horská záchranná služba týmto vyjadruje úprimnú sústrasť všetkým pozostalým a taktiež oceňuje prácu všetkých záchranárskych zložiek,“ píšu na Facebooku záchranári.

Záchranári prehľadali ruiny prešovskej
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Polícia SR)

VIDEO zvnútra zhorenej bytovky

Hasiči z Lipian v Prešovskom kraji, ktorí pomáhali pri likvidácii požiaru, zverejnili video zvnútra zhorenej bytovky. Vidno na ňom, že celé schodisko je preč. Panelák je poškodený do takej miery, že ho je podľa odborníkov potrebné zbúrať. 

Požiar, ktorý vznikol v piatok 6. decembra po výbuchu plynu v bytovom dome na Mukačevskej ulici v Prešove, má zatiaľ sedem potvrdených obetí. Jedna osoba je stále nezvestná. Požiar sa podarilo úplne uhasiť v sobotu 7. decembra o siedmej hodine. Na mieste zasahovalo takmer 90 profesionálnych a 29 dobrovoľných hasičov s použitím 40 kusov hasičskej techniky. V Prešove je vyhlásená mimoriadna situácia.

Viac o téme: VýbuchZáchranáriPátranieBytovkaPrešov
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu