Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Školáčka zomrela pod kolesami taxíka

Smrť Barborky Kulkovej († 14) otriasla celou dedinou.
Smrť Barborky Kulkovej († 14) otriasla celou dedinou. (Zdroj: Nový Čas)

KEŽMAROK – Dievčina zomrela v deň svojich menín. V obci Huncovce pri Kežmarku zabíjal v utorok večer taxík. Barborka Kulková († 14) sa vracala domov od kamarátky, keď ju neďaleko priechodu pre chodcov zachytilo auto. Silný náraz útle telíčko neprežilo. Vodič je z toho zdesený a rodičov školáčky prosí o odpustenie. Prípad už vyšetruje polícia.

Pre školáčku Barborku Kulkovú († 14) z Huncoviec mal byť utorok krásnym dňom. Už v škole oslavovala svoje meniny. V triede, kde ju mali všetci veľmi radi, jej spolužiaci zaželali veľa zdravia a krásny, dlhý život. V ten istý deň však mladučký život útlej dobrosrdečnej dievčiny vyhasol pod kolesami kežmarského taxíka.

Barborka sa práve vracala domov od kamarátky. Stačilo jej prejsť cez hlavnú cestu, vybehnúť hore kopcom a bola by doma. Už to nestihla... Prichádzajúce auto jej spôsobilo ťažké poranenia hlavy s vnútorným krvácaním. Život dievčaťa vyhasol po ceste do nemocnice. Vodič smrtiaceho auta sa z nehody doteraz nevie spamätať.

„Nešiel som rýchlo, bola tam však tma, pouličné lampy sotva svietili. V priebehu sekundy mi vletela na cestu útla čierna postava. Už som nestihol urobiť vôbec nič. Trafil som ju ľavou časťou auta,“ rozpráva zdrvený taxikár (39). „Jazdím už dlhé roky, je to tragédia aj pre mňa. Je mi to úprimne ľúto. Rodičov prosím o odpustenie,“ rozpráva so sklonenou hlavou taxikár. Tragická udalosť zasiahla nielen jeho, ale najmä Barborkinu rodinu a ľudí zo školy. „Barborka bola naše slniečko. Stále neverím, že sa už medzi nás nevráti,“ povedala so slzami v očiach triedna učiteľka Ľudmila Lukešová (42).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu