Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Lekár odmietol ošetriť pacienta so zlomeninou

Dávida prístup lekára šokoval. Zobraziť galériu (3)
Dávida prístup lekára šokoval. (Zdroj: Nový Čas)

ŠAHY - Odmietli ho ošetriť na pohotovosti! Bratislavčan Dávid Nagy (22), ktorý bol cez víkend so svojou matkou (45) na návšteve u známych v Šahách, zažil v tamojšej nemocnici šok. Lekár mu v sobotu odmietol ošetriť zlomenú ruku s odôvodnením, že má vydržať do pondelka.

Dávid sa v piatok večer vybral na diskotéku. Keď sa okolo pol tretej vracal k známym, spadol a zranil si ruku. Ruka mu do rána opuchla a zmodrela. Mladík sa spolu s matkou vybral na pohotovosť do nemocnice.

„Lekár sa ho opýtal, prečo neprišiel už v noci. Vyhlásil, že keď vydržal do ďalšieho dňa, vydrží aj do pondelka,“ povedala Dávidova matka. Vybrali sa teda na pohotovosť na polikliniku, kde mu službukonajúci lekár dal octanovú masť. „Na pohotovosť do nemocnice sme sa vrátili v nedeľu, keď už slúžil iný lekár - primár chirurgického oddelenia. Synovi ruku zröntgenovali a dali do sadry,“ hovorí matka Dávida, ktorý je vodičom z povolania a bude práceneschopný päť až šesť týždňov.

Lekár Alexander Šturc, ktorý Dávida neošetril, si myslí, že sa zachoval správne. „Keďže úraz sa mal stať v piatok v noci a mladý muž prišiel až na druhý deň popoludní, zjavne to nebol akútny prípad a zranenie znieslo odklad. Okrem toho som bol vo chvíli, keď s matkou prišli, v strese. Riešil som vážnu zlomeninu lakťa iného pacienta a mal som plnú čakáreň ďalších akútnych prípadov,“ hovorí lekár.

Primár chirurgie Ján Slančík, ktorý Dávida ošetril na druhý deň, si však myslí, že A. Šturc si mal mladíkovo zranenie aspoň dôkladne prezrieť. „Vyčítal som mu, ako sa správal, jeho prístup nebol správny, hoci bol naozaj preťažený. Našťastie, mladý muž so zlomeninou dvoch prstov neutrpel ujmu, lebo úlomky kosti neboli posunuté,“ povedal primár. Lekára však - ako jeho nadriadený - nemieni potrestať.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu