Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia: Haváriu autobusu pri Hriňovej zavinil vodič

Havária si vyžiadala päť ľudských životov. Zobraziť galériu (14)
Havária si vyžiadala päť ľudských životov. (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA - Tragickú nehodu autobusu, ktorý sa začiatkom septembra zrútil do rokliny neďaleko Hriňovej, zavinil podľa polície vodič.

Ten išiel s vozidlom rýchlejšie, ako pre bezpečnú jazdu umožňovala vozovka, informovala dnes polícia. Havária si vyžiadala päť ľudských životov, ďalších zhruba 30 cestujúcich sa zranilo.

"Vyšetrovateľ včera (v pondelok) vzniesol obvinenie vodičovi autobusu pre všeobecné ohrozenie," povedal novinárom Ján Maľa, zástupca okresného policajného riaditeľa vo Zvolene, podľa ktorého mohol vodič nehode zabrániť. Rýchlosť autobusu v čase nárazu do zvodidiel dosiahla podľa znalcov asi 55 kilometrov za hodinu, pričom maximálna rýchlosť pre bezpečný prejazd mala byť v tomto úseku cesty 39 kilometrov za hodinu. Vodičovi hrozí v prípade preukázania viny väzenie na štyri až desať rokov.

Autobus viezol členov folklórneho súboru Hriňovčan, ktorí vystupovali na festivale ľudových hudieb Vyšehradskej štvorky v Horskom hoteli Poľana. Vozidlo v prudkom klesaní prerazilo v zákrute zvodidlá a spadlo asi desať metrov do rokliny.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu