Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Matka siamských dvojčiat: Návrh na vyznamenanie nás milo prekvapil

Mama siamských dvojčiat Marianna Müllerová si myslí, že vyznamenanie by mali dostať aj obetaví lekári.
Mama siamských dvojčiat Marianna Müllerová si myslí, že vyznamenanie by mali dostať aj obetaví lekári. (Zdroj: SITA)

KOŠICE/BRATISLAVA - Štátne vyznamenanie navrhuje udeliť europoslankyňa Anna Záborská manželom Müllerovcom z Vyšného Klátova.

Ako dôvod uviedla veľkosť ich obety a najmä lásky k vlastným deťom. Europoslankyňa je presvedčená, že rodičia nedávno zosnulých siamských dvojčiat Marka a Miška si za svoje postoje zaslúžia verejné uznanie.

„Tento návrh pani Záborskej nás s manželom milo prekvapil,“ tvrdí so slzami v očiach Marianna Müllerová. „Nevedeli sme, že aj politici sa zaoberajú našimi pocitmi a sledujú osud našich detí. Jej návrh je pre nás veľkou a nesmiernou cťou. Myslím si, že štátne vyznamenanie si zaslúžia aj lekári, ktorí sa snažili chlapcov zachrániť.“ Marianna netají, že ju tento postoj v jej žiali povzbudil. Počas života svojich synov sa totiž stretávala aj s negatívnymi postojmi ľudí, ktorí ju a jej manžela za rozhodnutie priviesť na svet siamské dvojičky odsudzovali.

„Niektorí mi vyčítali, že peniaze, ktoré boli použité na liečbu mojich synov, mohli pomôcť iným deťom. Vraj osud mojich detí bol už dopredu jasný. Na úkor mojich detí tie iné mohli lekári zachrániť. Akceptujem každý názor, aj tento negatívny. Je na každom človeku, ako sa rozhodne. Ja som sa rozhodla pre život svojich detí,“ dodáva Marianna, ktorú neustále podporovala celá rodina. „Keď som sa o návrhu europoslankyne dozvedela, zovrelo mi srdce a zaliali ma slzy,“ zverila sa so svojimi pocitmi Mariannina mama Helena Štofaníková.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu