Nedeľa16. jún 2024, meniny má Bianka, Blanka, zajtra Adolf

Súd oslobodil šéfa Bartolomei Finance spod obžaloby zo sprenevery

BRATISLAVA - Okresný súd Bratislava I dnes oslobodil spod obžaloby zo sprenevery šéfa investičnej spoločnosti Bartolomei Finance, ktorá sa súdi o vysoké finančné odškodné s týždenníkom Trend.

Andrei Bartolomei mal podľa obžaloby spreneveriť koncom 90. rokov vyše tri milióny korún zo Slovenskej životnej poisťovne, v ktorej bol predsedom predstavenstva. Proti oslobodzujúcemu rozsudku sa ešte môže odvolať prokuratúra.

Bartolomei podľa prokuratúry spôsobil poisťovni finančnú škodu tým, že vybral z jej účtu peniaze na základe šeku, na ktorom bol sfalšovaný podpis člena vedenia firmy. Podľa hovorcu súdu Pavla Adamčiaka sa však nepodarilo preukázať, že Bartolomei vedel o tom, že podpis je sfalšovaný.

Podnikateľ vinu popieral, podľa obhajoby išlo o bežný zmenkový obchod. Prokurátor však na vine Bartolomeia trval a žiadal pre neho podmienečný trest dva roky. "V záverečnej reči prokurátor konštatoval, že skutok sa stal, preto navrhol uznať obžalovaného vinným," povedal ČTK Adamčiak. Prokuratúra má na prípadné odvolanie voči verdiktu 15 dní.

Súdny spor ohľadne údajnej sprenevery nesúvisí so súčasným sporom Bartolomei Finance s vydavateľstvom Trend Holding, ktoré vydáva ekonomický týždenník Trend. Okresný súd Bratislava II nedávno predbežným opatrením na návrh investičnej spoločnosti zablokoval týždenníku účty. Spoločnosť totiž požaduje od média približne 140 miliónov korún ako údajný ušlý zisk za zverejnenie kritického článku proti Bartolomei Finance.

Vedenie Trendu naznačovalo, že súdny spor môže byť aj snahou niektorých ľudí zlikvidovať týždenník. Trend Holding podal voči predbežnému opatreniu odvolanie na krajský súd, ktorý o ňom zatiaľ nerozhodol. Konateľ Trend Holding Oliver Brunovský však ČTK povedal, že predbežné opatrenie podľa nich zaniklo, keďže Bartolomei Finance v stanovenej lehote nepodal správnu žalobu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu