Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

MIMORIADNE V Trnave pohltili plamene sklad chemikálií: VIDEO Požiar majú hasiči pod kontrolou

Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom Zobraziť galériu (4)
Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom (Zdroj: Facebook.com/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

TRNAVA - Rozsiahly požiar, ktorý vypukol v bývalom areáli Trnavských automobilových závodov v Trnave, dostali hasiči pod kontrolu a evakuácia obyvateľstva nebola potrebná. Hustý čierny dym viditeľný z celého mesta sa valil ponad železničnú stanicu. Podľa policajtov, ktorí na mieste zasahujú, plamene pohltili sklad chemikálií do bazénov.

Šesťdesiat profesionálnych a dobrovoľných hasičov momentálne zasahuje pri obrovskom požiari v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave. Požiar vypukol okolo 18:30 hod, po príchode hasičov bola celá hala zachvátená plameňmi a bola v 3. fáze horenia. Informovalo o tom Prezídium Hasičského a záchranného zboru na svojej sociálnej sieti.

Na mieste sú profesionáli z Trnavy, Galanty, Piešťan, Dunajskej Stredy a Bratislavy a dobrovoľní hasiči z obcí Voderady, Cífer, Jaslovské Bohunice, Bohdanovce nad Trnavou, Zeleneč a Križovany nad Dudváhom.

Hasiči bojujú s rozsiahlym
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook.com/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Pri požiari zasahuje 8 cisterien, 1 výšková technika, 1 ekologický automobil a 1 evakuačný autobus HaZZ. Doposiaľ sa pri udalosti nikto nezranil.

V súvislosti s požiarom je podľa trnavskej policajnej hovorkyne Martiny Kredatusovej na mieste 12 policajných hliadok, ktoré zabezpečujú okolie, aby sa do blízkosti nedostali ľudia a odkláňajú dopravu. Policajti nepúšťajú ľudí ani na lávku zo sídliska Prednádražie ponad železničnú trať. Mesto Trnava odporúča obyvateľom neotvárať okná a nezdržiavať sa vonku.

Hasiči bojujú s rozsiahlym
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook.com/Prezídium Hasičského a záchranného zboru)

Požiar je pod kontrolou

Požiar v sklade bazénovej a dezinfekčnej chémie v Trnave už majú hasiči pod kontrolou. Evakuácia obyvateľstva nebola potrebná. Pre to potvrdil veliteľ zásahu Zoltán Takáč. "Uskutočňovali sa kontrolné merania chemického laboratória, ktoré nenamerali žiadne hodnoty, ktoré by ohrozovali život, a preto evakuácia obyvateľstva nebola potrebná," povedal Takáč.

Meranie prebieha od samotného začiatku zásahu. "Tak na samotnom mieste požiaru, ako aj v celej Trnave a blízkom okolí. Ľudia boli vyrozumení, aby si pozatvárali okná a zbytočne sa nezhromažďovali," doplnil veliteľ zásahu.

Na miesto prišla aj ministerka vnútra Denisa Saková

„Zasadol krízový štáb zložený zo zástupcov Hasičského a záchranného zboru, polície, zástupcov mesta a zástupcov okresného úradu Trnava,“ informovala ministerka na sociálnej sieti. Doplnila, že hasiči aktuálne zhromažďujú dostatočné množstvo penidla, aby mohli začať penový útok na halu, kde sa nachádzajú chemikálie.

Viac o téme: PožiarOheňHasičiSkladTrnava
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu