Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Razia na Dargove: Neprenikla ani myš

Posádka audi s humenskou značkou bola polícii podozrivá. Zobraziť galériu (4)
Posádka audi s humenskou značkou bola polícii podozrivá.

DARGOV/KOŠICE - Cigarety, drogy, nafta, hľadané osoby i technický stav áut - to všetko včera počas celodennej kontroly zaujímalo košických colníkov a policajtov. Obsadili cesty do Košíc na Dargove i pri Slanci. Prvý úlovok - cigarety zaznamenali 15 minút po začiatku akcie.

Taška s kartónmi ležala na podlahe autobusu a nikto sa k nej nehlásil. „Neviem, komu patrí,“ uviedol vodič. O hodinu neskôr zastavili policajti auto, jeho posádka viezla vo vrecúškach drogu. Akcia na Dargove prebiehala priamo na kopci. Každé auto smerom od Michaloviec do Košíc muselo odbočiť na parkovisko, kde ho skontrolovali.

„Zameriavame sa na pátranie po tovare, ktorý unikol colnému dohľadu,“ uviedla Adriána Toegelová z Colného úradu (CÚ) Košice. V teréne bolo 18 pracovníkov CÚ a pes Tom. Ďalších 16 policajtov kontrolovalo technický stav vozidiel, mali so sebou aj databázu hľadaných osôb a áut. „Vieme zachytiť aj vodičov, ktorí by sa chceli vyhnúť kontrole, pretože hliadky máme aj v teréne,“ konštatoval riaditeľ odboru justičnej polície Košice-okolie Jaroslav Jenčo.

Do 13. hod zadržali v štyroch prípadoch podozrivú „červenú“ naftu a 6-tisíc pašovaných cigariet. „Zistených bolo 16 dopravných priestupkov a zadržali 7 osvedčení o technickom stave vozidla. Na jednu osobu bol vydaný príkaz na zatknutie, ďalšie 3 boli predvedené pre nedovolenú výrobu a držanie psychotropných látok,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Akcia trvala až do večerných hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu