Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Sneh skomplikoval dopravu na celom Slovensku

Pod Tatrami sťažovali vodičom cestu snehové záveje a jazyky.
Pod Tatrami sťažovali vodičom cestu snehové záveje a jazyky. (Zdroj: SITA)

ŽILINA - Sneh a poľadovica vo štvrtok popoludní skomplikovali dopravu na viacerých miestach na Slovensku.

Vodiči sa pre nepriaznivé počasie zdržali v kolónach predovšetkým v Bratislave, v okolí Myjavy, Žiliny, Považskej Bystrice, Levoče a Popradu. Nákladné autá sa nedostali cez Pezinskú babu. Vozidlá s dĺžkou nad desať metrov naďalej nemohli prejsť cez horské prechody Donovaly a Vernár. ČTK to povedali pracovníci Stella Centra, ktoré mapuje dopravnú situáciu.

"V Bratislave sú hlásené kolóny na Jaskovom rade a Stromovej ulici, kde sa šmýkajú autá. V okolí Myjavy sú skrížené kamióny, je tam husté sneženie, poľadovica a záveje. Obdobné je to i medzi Levočou a Popradom, kde vznikla veľká kolóna," spresnil zástupca Stella Centra.

Skrížené a odstavené kamióny komplikovali situáciu aj na ceste medzi Ružomberkom a Dolným Kubínom, ako aj v okolí Partizánskeho. Kolóny sa tvorili aj pred vjazdom do Žiliny od Bratislavy a na začiatku Považskej Bystrice v smere od diaľnice z Trenčína.

"Sneží prakticky na celom Slovensku, takže je potrebné jazdiť mimoriadne opatrne. Na mnohých cestách je niekoľkocentimetrová vrstva kašovitého a utlačeného snehu," dodal pracovník Stella Centra. Mnohí motoristi však opätovne podcenili situáciu a na cesty sa vybrali ešte s letnými pneumatikami.

Sneh a silný vietor komplikujú dopravu pod Tatrami
Sneh a silný vietor komplikujú dopravu pod Vysokými Tatrami. Podľa informácií z dispečingu zimnej služby Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja v Poprade, najhoršia situácia je na hlavnom ťahu I/18. V úseku medzi Popradom, Gánovcami a Hozelcom sa vytvárajú snehové jazyky a záveje. Na celom ťahu sa vytvorili kolóny áut z oboch smerov. Zľadovatená a ťažko prejazdná je aj cesta I/67 cez Dubinu medzi Popradom a Hranovnicou. V samotnom meste Poprad sú zjazdné všetky cesty. Problémom sú však tvoriace sa kolóny spôsobené zablokovaním cesty I/18.

Podľa meteorológov bude snežiť aj v ďalších dňoch. Teploty by sa cez deň mali pohybovať od mínus jedna do štyroch stupňov Celzia.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu