Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Šikana revízorky v žilinskej MHD: Mladá mamička mala dieťa na rukách, chceli jej dať pokutu

Ilustračné foto
Ilustračné foto

ŽILINA - V mestskej hromadnej doprave v Žiline išla mamička s dieťaťom a kočíkom. Za prepavu prázdneho kočíka sa účtuje ako za batožinu. Mamička však mala dieťa na rukách.

Pre mladú ženu sa jazda v žilinskej MHD zmenila na nepríjemný zážitok. Cestovala so svojím dieťaťom a detským kočíkom, ktorý mala na vyhradenom mieste. Svvoje päťmesačné bábätko však mala na rukách. Problém nastal, keď do autobusu nastúpili revízori. Informuje o tom portál myzilina.sme.sk.

Revízorke sa nepáčilo, že dieťa neleží v kočíku. Od matky žiadala zaplatiť poplatok ako za batožinu. Podľa jednej svedkyne, revízorka skonštatovala, že keďže dieťa nie je v kočíku, mala by zaplatiť pretože ten zaberá miesto. Ostatní cestujúci vnímali incident ako zbytočnú šikanu. nakoniec vraj mala uznať chybu aj sama revízorka s tým, že jej počiadavka bola cez čiaru. 

Žena dopravnému podniku poslala aj oficiálnu sťažnosť. Ten tiež uznal, že revízorka nepostupovala správne. „V prípade, že je zrejmé, že kočiar patrí k osobe sediacej, respektíve stojacej s dieťaťom, to znamená že kočiar sa neprepravuje samostatne, nedochádza k porušeniu Článku XVII. Tarify MHD s názvom Tarifné podmienky pre prepravu príručných batožín. To znamená, že cestujúci sa nedopustil priestupku,“ reagovalo vedenie dopravného podniku.

 

 

Viac o téme: AutobusKočíkRevízoriMHD
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu