Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Násilne vysťahované rodiny: Vyhnali nás ako psov!

Rok 2007: Milan Gabčo musel opustiť túto bytovku v centre Košíc, ktorú už prestavali na nadštandardné byty. Zobraziť galériu (3)
Rok 2007: Milan Gabčo musel opustiť túto bytovku v centre Košíc, ktorú už prestavali na nadštandardné byty. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Už štyri roky sa vlečie spor násilne vysťahovaných 40 rodín z centra Košíc. Bývalí nájomníci dvoch bytoviek na Mlynárskej ulici sa nemôžu domôcť náhradného bývania. A to aj napriek predbežnému opatreniu súdu, ktorý uznal ich pravdu. Navyše, po vyhodení na ulicu prišli o nábytok, ktorý sa záhadne stratil.

„Vysťahovali nás ako prašivých psov. Hoci sme riadne platili, nájomné zmluvy na dobu neurčitú nám boli v júli 2003 úplne nanič,“ vraví invalidný dôchodca Milan Gabčo (59). Rovnako dopadli aj rodiny jeho dvoch dcér s piatimi malými deťmi.

„Museli sme si hľadať náhradné ubytovanie. Prespávali sme u známych a príbuzných. Prišli sme aj o nábytok, ktorý sťahováci preniesli do nejakého skladu a doteraz ho niet. Stál vyše 120-tisíc,“ sťažuje sa poškodený Košičan. Podal trestné oznámenie za porušovanie domovej slobody a na nečinnosť našej justície sa sťažoval aj v Štrasburgu! „Chodievam okolo a je mi do plaču. V prestavaných dnes už nadštandardných bytoch bývajú noví majitelia. Prestal som veriť polícii i prokuratúre,“ dodal.

Polícia prerušila stíhanie - páchateľ je vraj neznámy. V skutočnosti však nájomníkov z Mlynárskej vysťahovali po tom, čo obe bytovky získala realitka, ktorá užívateľom neúmerne zvýšila poplatky spojené s bývaním. Údajne na základe toho, že bytovky boli ubytovňou. Tomu však nenasvedčuje skutočnosť, že vysťahovaní tu majú naďalej trvalý pobyt.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu