Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

Pre milión korún plánoval smrť

(Zdroj: SITA)

KOŠICE - Chcel získať milión z poistky! Podľa polície Maroš K. (29) z Košíc pripravoval úkladnú vraždu troch mladíkov. Keďže si nechcel špiniť ruky, na tento ohavný čin mal nahovárať dvoch spoločníkov Martina G. (19) a Pavla K. (26). Obišiel však naprázdno.

Podľa polície si Maroš všetko dopredu naplánoval. Najskôr sa niekoľkokrát posťažoval Martinovi a Pavlovi na svoju zlú finančnú situáciu. Potom im ponúkol 300-tisíc korún za to, že zlikvidujú troch tínedžerov. Z ich životných poistiek chcel zbohatnúť. Jedného z nich stihol poistiť na 1,18 milióna s podmienkou, že v prípade tínedžerovho úmrtia poisťovňa vyplatí 80 percent z dohodnutej sumy práve jemu.

Jeho spoločníci však zmenili svoj zámer a začali ho vydierať. V septembri ho vyviezli na lúku, kde mu oznámili, že ak na nich neprepíše svoje auto, udajú ho polícii. Maroš sa zľakol a obrátil sa na políciu s tým, že sa stal obeťou vydierania.

„Obvinený Maroš K. je umiestnený v cele policajného zaistenia a vyšetrovateľ spracoval podnet na jeho vzatie do väzby,“ povedala policajná hovorkyňa Jana Demjanovičová. Po dokázaní viny mu hrozí 25 rokov basy až výnimočný trest.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu