Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Škandál s luxusným plážovým rezortom v Piešťanoch: Postavili ho načierno, Balkánci v pozadí

Luxusný plážový rezort bradatých bratov je čiernou stavbou. Zobraziť galériu (3)
Luxusný plážový rezort bradatých bratov je čiernou stavbou. (Zdroj: FB/Wake Soul)

PIEŠŤANY/NITRA - Nitrianski Bearded Brothers sa pýšia zaujímavou ponukou špeciálnych burgrov a tým, že vytvorili miesto, ktorým v meste vyplnili dieru na trhu. Aj napriek mnohým podnikom, ktoré sa v Nitre nachádzajú, bradatí bratia nemajú o zákazníkov núdzu.

Lukáš a Patrik Masárovci otvorili v NItre pri rieke podnik, kde podávajú svoje vychýrené burgre. O zákazníkov núdzu nemajú a podľa vlastných slov sa prepracovali až k tomu, že si v Piešťanoch otvorili luxusný plážový rezort. 

Podľa zistení portálu Aktuality.sk však ide o čiernu stavbu a v jej pozadí sú Balkánci, ktorých sa bojí riešiť aj polícia. Rezort od prvých dní praská vo švíkoch a sociálne siete zaplavili štylizované fotografie mladých ľudí s drinkami. Čiernu stavbu však podľa portálu prevádzkuje eseročka Labonte, ktorá si uvádza sídlo na rovnakej adrese, akú má útulok pre bezdomovcov v Nitre.

Luxusný plážový rezort bradatých
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Wake Soul)

„Investorovi boli stavebné práce v priebehu mesiaca máj viackrát zastavené, avšak na písomnú výzvu ani na výzvy počas vykonania štátneho stavebného dohľadu priamo na stavbe nereagoval,” uviedla pre Aktuality hovorkyňa Piešťan Drahomíra Moretová. 

Podľa prevádzkovateľa objektu Patrika Masára je v ich záujme získať v čo najkratšom čase príslušné dokumenty tak, aby to bolo v súlade s legislatívou.

Macedónec v pozadí

Zdá sa však, že spoločný projekt bradatých bratov až taký spoločný nie je. Spoločnosť Labonte, ktorá je prevádzkovateľom plážového rezortu, vlastní len jeden z bratov - Patrik Masár. Druhým spoločníkom je albánsky Macedónec Džemil Šefkii. Ten si zrejme splnil svoj sen, o čom svedčí aj príspevok na sociálnej sieti. 

Macedónec
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: FB/Džemil Šefkii)

Budova, kde je zapísaná adresa spoločnosti, ktorá sa uvádza aj na bločkoch vydávaných v plážovom rezorte, je vo vlastníctve mesta Nitra. To o ničom nevie a súhlas na používanie adresy nikomu nedala. Oficiálne tam má sídliť útulok pre bezdomovcov. 

„Sídlo firmy je na Štúrovej 55, no útulok pre bezdomovcov sa reálne nachádza vedľa nášho sídla. Naša presná adresa firmy je Štúrova 1424/55. Túto informáciu považujeme za tendenčnú v snahe uškodiť nášmu menu,” povedal pre portál Masár, ktorý zároveň tvrdí, že Šefki je pre nich len investor. 

Polícia už v súvislosti s čiernou stavbou v Piešťanoch prijala dva podnety. „Polícia prijala podnet pre podozrenie z ohrozenia a poškodenia životného prostredia. Boli vykonané prvotné úkony v zmysle zákona, zhromaždené listinné dokumenty a zabezpečené ďalšie dôkazy,” povedala nitrianska krajská policajná hovorkyňa Martina Kredatusová. 

Niektorí miestni pracovníci na úrode sa však pre Aktuality vyjadrili, že polícia tieto prípady nerieši práve pre to, že sú za tým Balkánci. „Nie je pravdou, že polícia sa prípadu nevenuje, vecou sa riadne a zákonným spôsobom zaoberáme,” povedala hovorkyňa. 

Viac o téme: PlážKúpaliskoAlbánci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu