Pondelok17. jún 2024, meniny má Adolf, zajtra Vratislav

Peter Gabura: Na Durayov fašizmus si posvietime!

Duray bude musieť vysvetľovať svoje výroky.
Duray bude musieť vysvetľovať svoje výroky.

BRATISLAVA - Podpredseda SMK a poslanec NR SR Miklós Duray sa pre maďarský internetový portál hírextra.hu posťažoval, ako ťažko sa mu žije na Slovensku. Tvrdil, že tu na neho číha „každodenný fašizmus“. Dokonca mu vraj aj ublížili.

Dostal na trhu úder dáždnikom. Na jeho výroky zareagoval Peter Gabura, ktorý požiada parlamentný výbor, aby sa týmito rečami zaoberal.

Petra Gaburu nahnevali výroky poslaneckého kolegu a podpredsedu SMK Duraya natoľko, že ho „nabonzuje“ mandátovému a imunitnému výboru. „Navrhnem výboru, aby sa výrokmi a konaním pána poslanca Duraya zaoberal a prípadne prijal návrh pre plénum parlamentu v súvislosti s ďalším postupom orgánov činných v trestnom konaní,“ vyhlásil Gabura.

Podľa neho je nemysliteľné, aby v aktuálnej politickej situácii Duray ešte prilieval olej do ohňa tým, že na „Slovensku existuje každodenný fašizmus“. Tiež sa vyjadril, že čoraz viac prevládajú antimaďarské nálady. „Ani som nevedel, že to bude niekedy zverejnené,“ obhajoval sa Miklós Duray. Aj Novému Času tvrdil, že ho na trhovisku na Miletičovej ul. asi pred tromi týždňami zbili.

„Začali ma odzadu biť dáždnikom a nadávať mi do Maďarov, aby som sa odtiaľ pratal,“ povedal s tým, že to radšej v tichosti zabalil. Gabura mu odporučil, aby to „oznámil slovenskej polícii a nešíril bludy o fašizme“. Na otázku Nového Času, prečo to teda nenahlásil, Duray odpovedal: „Veď to by bolo smiešne.“
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu