Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Ľavicový blok sa chce zlúčiť so Smerom-SD

BRATISLAVA - Integráciu Ľavicového bloku (ĽB) so stranou Smer-SD jednohlasne podporili účastníci sobotňajšieho grémia ĽB vo Vrútkach. Grémium rozhodlo o vytvorení pracovnej skupiny na prípravu návrhu dohody o integrácii.

Rozhodlo aj o tom, že rokovania so zástupcami Smeru-SD povedie poverený predseda strany Anton Antaš. O definitívnej podobe dohody o integrácii so Smerom-SD môže rozhodnúť až Kongres ĽB, ktorý sa pravdepodobne uskutoční 7. decembra. Ešte predtým bude ĽB iniciovať stretnutie predsedov oboch strán. Informoval hovorca ĽB Vladimír Dobrovič.

Smer -SD sa bude integráciou s ĽB zaoberať na svojom sneme 8. decembra v Prešove. Predseda Smeru-SD Robert Fico po rokovaní predsedníctva strany Smer-SD 13. októbra uviedol, že "strana Smer-SD za posledné tri-štyri roky zintegrovala už päť politických subjektov - Stred, SOP, Stranu demokratickej ľavice, Sociálnodemokratickú alternatívu a Sociálnodemokratickú stranu Slovenska. Dnes hľadáme cesty ako integrovať aj stranu Ľavicový blok a tento proces by sme chceli dokončiť v decembri na sneme." Dodal, že sa rysujú aj ďalšie možnosti spolupráce s mimoparlamentnými politickými subjektmi, o ktorých je však zatiaľ predčasné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu