Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slováci neveria vlastným očiam! FOTO Do sanitky na Orave tlačili gauč, pravda o sťahovaní

Okoidúci v Námestove neveril vlastným očiam. Zobraziť galériu (3)
Okoidúci v Námestove neveril vlastným očiam. (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Zomri)

NÁMESTOVO - Dávid prechádzal po Ulici mieru v Námestove a nestačil sa čudovať. Pred obchodom s nábytkom totiž uvidel zaparkovanú sanitku. A nakladali do nej skutočne podivného "pacienta" - gauč. Snímka vyvolala množstvo posmešných aj rozhorčených reakcií. O vysvetlenie sme preto požiadali hovorkyňu záchranárov Alenu Krčovú aj vedenie nemocnice v Trstenej.

Dávid sa o svoj zážitok podelil so satirickou stránkou Zomri a dohady či vtipy o slovenskom zdravotníctve boli na svete. Hovorkyňa záchranárov Alena Krčová ale reagovala, že vozidlo na fotografií nie je súčasťou systému záchrannej zdravotnej služby v SR, nejde teda v žiadnom prípade o záchranársku sanitku. 

Na podivnú situáciu upozornila satirická stránka Zomri na sociálnej sieti.
Zobraziť galériu (3)
Na podivnú situáciu upozornila satirická stránka Zomri na sociálnej sieti.  (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Zomri)

"Všetky sanitky a posádky ZZS sú vďaka systému AVL neustále online monitorované. Navyše, zo zákonných aj etických dôvodov nie je možné, aby záchranári v službe takýmto spôsobom zneužívali svoje postavenie," napísala vo vyjadrení. Keďže je na vozidle viditeľný nápis Trstená, o objasnenie sme požiadali aj nemocnicu v spomínanom meste. Odpovede priamo od jej vedenia sme sa však nedočkali. Reakciou bolo, že zriaďovateľom je Žilinský samosprávny kraj, ktorý vydá stanovisko vo štvrtok. 

Pravda o sanitke

Martina Remencová z kancelárie predsedníčky ŽSK napokon vysvetlila, že ide o vyradenú sanitku."Sanitné motorové vozidlo je vyradené a dlhodobo sa nepoužíva na prevoz pacientov. Nemocnica si vozidlo ponechala vo vozovom parku a slúži na prevoz materiálu, prádla a potrebných vecí pre chod nemocnice. Na fotografii je zachytený prevoz sponzorského daru pre nemocnicu," vyjadrila sa.

Zároveň dodala, že Žilinský samosprávny kraj ako zriaďovateľ odporučil nemocnici polepy na vozidle odstrániť, aby nevzbudzovalo mylný dojem, že ide o vozidlo záchrannej služby. Prečo však tento krok nevykonali už v minulosti, sme sa nedozvedeli. Možné vysvetlenie ale zaznelo v reakciách pod príspevkom na sociálnej sieti. "Pracujem v tej istej nemocnici, na zásobovaciu dodávku nie sú peniaze. Nemôžeme upraviť nápisy, je to v techničáku," napísala jedna z komentujúcich.

Odpoveď sa objavila aj
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Reprofoto:Facebook-Zomri)

Viac o téme: SanitkaNábytok
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu