Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Poslankyňa Smeru Grečková: Dúfam, že vraždu syna uzavrú

Poslankyňu Leu Grečkovú trápi neobjasnený prípad. Zobraziť galériu (2)
Poslankyňu Leu Grečkovú trápi neobjasnený prípad. (Zdroj: Nový Čas)

SMIŽANY - So slzami v očiach prežíva dni, keď si pripomíname zosnulých, matka a poslankyňa Smeru Lea Grečková (47). Poznačil ju totiž mimoriadne tragický osud jej autistického synčeka Dávidka († 9), ktorého pred takmer desiatimi rokmi zastrelili.

Prípad stále vyvoláva otázniky a opäť ho má na stole Najvyšší súd. Ten sa má do konca roka vyjadriť už k tretiemu oslobodzovaciemu rozsudku krajského súdu pre Dávidkovho otca.

Vražda autistického chlapčeka Dávidka Grečka zo Smižian zostáva zahalená tajomstvom aj po takmer desiatich rokoch. Rodina Grečkovcov si od januára 1998, keď sa odohrala v ich dome dráma, stále nevydýchla. Život malého chlapca vyhasol po výstrele do hlavy.

Najvyšší súd už dvakrát vrátil verdikt krajského súdu. „Vec je od 3. októbra 2006 na Najvyššom súde SR, ktorý má rozhodnúť o odvolaní prokurátora proti v poradí tretiemu oslobodzujúcemu rozsudku z 30. júna 2006,“ reagovali na Krajskom súde v Košiciach.

Z Dávidkovej vraždy obžalovali jeho otca Vladimíra G. „Veľa ľudí hovorí, že je to prípad storočia. Ale ja tvrdím, že je to podvod storočia,“ vyhlásil.

Po boku svojho manžela stojí aj poslankyňa Lea Grečková, ktorá túži len po tom, aby sa to celé skončilo. „Mohlo by sa tak stať do konca roka,“ povedala Novému Času s tým, že kameň zo srdca jej aj tak nespadne. Eva Rupcová z Najvyššieho súdu sa ešte nevedela vyjadriť, kedy rozhodnú. „Ideme podľa poradia a prednostne sa robia väzobné veci,“ dodala. Nevylúčila však, že to môžu stihnúť do konca roka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu