Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Polícia obvinila dvoch skinheadov za nacistické pozdravy

BRATISLAVA - Dvaja mladíci čelia v Banskej Bystrici obvineniu z propagácie nacizmu. Osemnásťroční skinhedi podľa polície minulý piatok večer v centre mesta používali nacistické pozdravy pri potýčke so skupinou pankáčov. Mladíkom hrozí trest do troch rokov väzenia.

"Obvinení (...) pred reštauráciou, kde došlo k roztržke medzi dvoma skupinami osôb sympatizujúcich s hnutím skinhed a punk, na verejne prístupnom mieste dvíhali pravú ruku a vykrikovali heslo sieg heil," spresnila policajná hovorkyňa Petra Babulicová. Policajti podľa Babulicovej začali trestné stíhanie na základe videa, ktoré niekto na druhý deň zverejnil na internete. Po príchode na miesto totiž vraj nezistili, že by sa pred reštauráciou stretli skinhedi a pankáči. Incident polícia naďalej vyšetruje.

Viaceré mimovládne organizácie tvrdili, že na Slovensku v poslednom období narástol počet násilných útokov neonacistov. Sympatie k pravicovému extrémizmu dávajú najavo i niektorí futbaloví fanúšikovia. Polícia tento mesiac obvinila ôsmich mladíkov, ktorí cestou na futbalový zápas hajlovali pred trnavským obchodným centrom.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu