Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Naše mamy si to zaslúžia: Tu je 15 tipov, ako potešíte tú svoju

Mame vďačíme za veľa. Advertoriál Zobraziť galériu (11)
Mame vďačíme za veľa. (Zdroj: Getty Images)

Často na ne zabúdame, a pritom práve ony sú tými najdôležitejšími ľuďmi v našom živote. Bez nich by sme tu neboli, a už vôbec nie takí, akí sme. Porodili nás, kvôli nám sa trápili aj tešili, plakali pre nás či spolu s nami. Každá mama je iná, ale všetky dokáže niečo potešiť. Čím vyčaríte úsmev na tvári tej svojej?

To najdôležitejšie na začiatok. Ak je to len trochu možné, nájdite si na ňu čas. Vypočujte si, čo má nové, čo ju teší a trápi. Na darčeku nezáleží, najdôležitejšia je vaša radosť, že ste s ňou. A ak ju predsa chcete potešiť aj niečím „navyše“, tu sú naše tipy.

Dobré veci môžu byť aj zadarmo

  • Máte práve hlboko do vrecka? Nič to, zoberte mamu na prechádzku do prírody či do centra mesta – vyberte to, čo podľa vás najviac ocení.
  • Užite si spolu trochu kultúry zadarmo a zavítajte na vernisáž či koncert pod holým nebom.
  • Takmer každú ženu potešia aj kvety, ktoré vôbec nemusia byť z obchodu. Pokojne natrhajte kyticu púpav, alebo na odľahlom mieste odstrihnite pár vetvičiek orgovánu.
  • Pre zaneprázdnených ľudí je často najväčším darčekom voľný čas na to, čo radi robia. Skúste niečo také zorganizovať pre svoju mamu. Ak treba, zapojte aj ostatných členov rodiny, aby jej ubrali z povinností. Môže ísť napríklad do múzea, na výstavu, alebo si doma vychutná relaxačný kúpeľ, prípadne dobrú knihu.
  • Skvelý darček nájdete v predajniach Klenoty Aurum Slovensko. Pre všetky mamy je od 10. do 12. mája opäť pripravená limitovaná zberateľská edícia brošničiek „Šťastie pre mamu“. V predajni ju dostanete pre svoju mamu úplne zadarmo, bez podmienky nákupu. Pin-up dostanete na peknej kartičke s ručne napísaným menom svojej mamy a krásny darček je pripravený na odovzdanie.

Veľa radosti do 20 eur

  • Je vaša mama gurmánka? Potom ju určite poteší kvalitný syr, fľaša vína, ktoré si bežne nekúpi, alebo dobrá čokoláda.
  • Skvelým darčekom môže byť aj vaša spoločná fotografia v peknom rámiku s milým venovaním na zadnej strane. Záleží len na vás, či sa rozhodnete pre staršiu verziu z vašej mladosti, alebo aktuálnu zo súčasnosti. 
  • Čo tak zobrať mamu do kina, divadla či na koncert? Určite sa vám podarí zohnať lístky za prijateľnú cenu a dopriať jej zážitok, na ktorý bude rada spomínať.
  • Porozmýšľajte nad vecami, na ktoré občas s nostalgiou spomína, a skúste ich zaobstarať. Môže ísť o knihu z antikvariátu alebo šálku zo starožitníctva podobnú tej, ktorá sa dávno rozbila. Navrátia jej spomienky, ktoré považovala za takmer stratené.
  • Aj za relatívne nízku sumu môžete mame zaobstarať štýlový šperk – napríklad strieborný náhrdelník Dilema (15 eur) alebo strieborné perlové náušnice Evolution (20 eur).

Keď jej chcete dopriať niečo extra

  • Sama si značkový parfum radšej nekúpi, hoci by mohla. Spravte to za ňu, dokážte jej, že si aspoň raz za čas zaslúži ozajstnú kvalitu.
  • Dožičte jej oddych v podobe masáže alebo návštevy kozmetického salóna. Bude sa cítiť plná energie a dobrej nálady.
  • Vyberte miesto, ktoré túži navštíviť, a zoberte ju na výlet podľa vašich časových a finančných možností. Uvidíte, že na to bude spomínať celé roky.
  • Má vaša mama cit pre umenie? Darujte jej peknú grafiku alebo iný kúsok umenia, ktoré skrášli jej príbytok.
  • Romantickým gestom by bola aj kúpa jej vysnívaného šperku – či už je to jemný zlatý náhrdelník Dilema (od 229 eur), alebo briliantový prsteň Love Diamonds (444 eur). Pridajte prianie, aby aj naďalej bola zlatom vášho života.

Ideálne miesto na nákup darčeka

Ak ste sa rozhodli darovať mame tentoraz niečo cennejšie v podobe šperku, tým pravým miestom pre váš výber sú Klenoty Aurum Slovensko. Ochotný personál vám určite pomôže zvoliť tú správnu možnosť práve pre vašu mamu. Navyše, aj keď si nič nevyberiete, s prázdnymi rukami neodídete – na všetky mamy čaká spomínaná limitovaná zberateľská edícia pin-upov. Stačí len prísť do predajne, povedať, že ho chcete pre svoju mamu, a dostanete ho úplne zadarmo, bez podmienky nákupu. Brošničku predavačka pripne na peknú kartičku, kde dopíše meno vašej mamy, a krásny darček je hotový!

Spoznajte ponuku Klenoty Aurum Slovensko

Tento článok sme pripravili v spolupráci s Klenoty Aurum Slovensko.

Advertoriál

Viac o téme: DarčekyŠperkyKlenoty AurumDeň matiek
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu