Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Honda Civic narazila do benzínovej pumpy

Auto zničilo dva stojany. Zobraziť galériu (3)
Auto zničilo dva stojany.

PREŠOV - Nezvyčajná havária. Vodič Hondy Civic včera popoludní narazil priamo do stojanov na benzínovej pumpe v Prešove. Dva z nich sa mu podarilo celkom vytrhnúť zo zeme. Našťastie, nikomu sa pri nehode nič nestalo.

Na benzínke v prešovskej štvrti Stará Dúbrava to po havárii vyzeralo, sťaby sa tadiaľ prehnala veterná smršť. Vodič, ktorý smeroval z Prešova na Sabinov, okrem stojanov zničil aj vlastné auto. Podľa jeho tvrdenia sa chcel vyhnúť zrážke s vozidlom idúcim oproti a preto odbočil na benzínku. „Nič iné sa nedalo robiť,“ podotkol mladý muž, ktorý sa k nehode viac odmietol vyjadriť. Podľa policajtov však na pumpu vletel preto, lebo išiel príliš rýchlo.

„Šofér zrejme chcel ísť pôvodne rovno, lenže v poslednej chvíli si to rozmyslel a odbočil na pumpu. Vo veľkej rýchlosti však manéver nezvládol, dostal hodiny a prevrátil stojany,“ informoval o prvých výsledkoch vyšetrovania Daniel Džobaník z prešovského krajského policajného riaditeľstva. Pracovník čerpacej stanice Peter Kolarčík nehodu nevidel.

„Počul som buchot a už som len sledoval, ako sa stojany váľajú na zemi,“ uviedol šokovaný pumpár. Podľa neho majú stojany bezpečnostné poistky, ktoré okamžite vypli prívod benzínu do hadíc a preto nedošlo k výbuchu. Škody sú pomerne vysoké. „Jeden takýto stojan stojí 280-tisíc korún. Predpokladám, že sa to uhradí z poistky vozidla, ktoré škodu spôsobilo,“ verí majiteľ čerpacej stanice Karol Zámiška. Ak sa k tejto sume priráta aj zničené vozidlo a ušlý zisk zatvorenej čerpacej stanice, celkovo sa môže škoda vyšplhať až k miliónu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu