Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Budinský znova v base!

Štefan Budinský je opäť za mrežami. Zobraziť galériu (2)
Štefan Budinský je opäť za mrežami. (Zdroj: Nový Čas)

VALASKÁ - Štefan Budinský (22) z Valaskej je opäť vo väzbe. Mladíka, obžalovaného z dvojnásobnej vraždy Miroslava Pušku († 17) a Edity Melošovej († 18), udala priateľka, pretože ju zmlátil. Štefan sa po roku vrátil za mreže, odkiaľ sa dostal pre procesné chyby sudcov.

Incident sa mal stať v rodinnom dome vo Valaskej, kde bývala s Budinským aj jeho priateľka Alena (25) so svojím malým synom. Podľa jej výpovede ju mal zbiť a spôsobiť jej zranenie hlavy. „Štefan sa jej ani nedotkol, to ona bola konfliktná. Matka ju vyhodila z domu a my sme ju zobrali k sebe. Keďže s ňou boli problémy, chceli sme, aby odišla. Potom sa začala hádať s mojou dcérou a pobili sa. Štefan ju dokonca bránil, a nie bil,“ povedala matka Štefana Budinského.

Štefan Budinský je spolu Škodom obžalovaný z vrážd Melošovej a Pušku. Tých mala trojica dobiť na smrť v roku 2002 a zakopať v záhrade. Budinský tvrdí, že pri vražde mladíka nebol, iba pri bitke Melošovej. Vraj sa jej ani nedotkol.

Súd už v roku 2005 trojlístok z vraždy odsúdil a Budinský dostal deväť rokov, pretože v čase činu nebol plnoletý. Najvyšší súd však tento rozsudok zrušil a prípad vrátil na banskobystrický krajský súd. Medzitým sa všetci traja obžalovaní dostali na slobodu pre procesné chyby. Nový súdny proces sa pre rôzne prieťahy ešte nezačal a muži, odsúdení z vraždy, veselo behajú po slobode. Tá sa však pre Budinského už skončila.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu