Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Vrah taxikára dostal 16 rokov!

Obžalovaného Jozefa Pieružka (26) priviedli do súdnej siene v putách.
Obžalovaného Jozefa Pieružka (26) priviedli do súdnej siene v putách. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Šestnásť rokov basy! Taký je včerajší rozsudok súdu nad Jozefom Pieružkom (26) z Bratislavy, ktorý zavraždil taxikára Jaroslava Šolca († 49). Príbuzní nebohého neskrývali nespokojnosť s verdiktom súdu, ktorý je už právoplatný.

„Prečo?“ opýtala sa odsúdeného so slzami v očiach matka (69) obete. „Počkaj, chlapče!“ tieto slová adresoval vrahovi brat (48) nebohého, keď ho po schválení dohody o vine a treste s prokurátorkou vyvádzali zo súdnej siene. „Keby ma s ním na chvíľu nechali niekde v miestnosti, ukázal by som mu, čo je podľa mňa dohoda o vine a treste,“ povedal brat zavraždeného. Na pojednávaní príbuzní obvineného neboli. „Občas si telefonuje z väzenia so sestrou,“ povedal Pieružkov advokát.

Jozef Pieružek (26) si v osudný večer koncom marca objednal taxík a dal sa zaviezť do Podunajských Biskupíc, kde si išiel kúpiť heroín. Keby však taxikárovi za cestu zaplatil požadovaných 150 korún, chýbalo by mu na drogu. Pri vystupovaní z auta nechcel zaplatiť a tak ho taxikár chytil za ľavú ruku. Pieružek vybral z ruksaka nôž a Jaroslava Šolca († 49) bodol do hrudníka. Zobral mu aj tržbu niekoľko tisíc korún. Policajti ho chytili v priebehu dvadsiatich štyroch hodín.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu