Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

V centre Bratislavy zakážu alkohol

Námestie SNP v Bratislave.
Námestie SNP v Bratislave. (Zdroj: Nový Čas)

BRATISLAVA - Na verejných priestranstvách v centre Bratislavy sa od novembra nebude môcť konzumovať alkohol. Rozhodli o tom dnes poslanci mestskej časti Staré mesto.

Dôvodom bol zvýšený počet opitých ľudí na viacerých miestach centra mesta. Previnilcom bude hroziť tisíckorunová pokuta.

Doteraz bolo v centre mesta zákazané piť alkohol len v niektorých lokalitách. "Staré všeobecné záväzné nariadenie sa vzťahovalo napríklad k niektorým budovám, povedzme Prezidentský palác, Úrad vlády, školy, škôlky, kostoly. Do vzdialenosti sto metrov alkohol sa tu nesmel ani predávať, ani konzumovať," povedala ČTK hovorkyňa staromestského úradu Alena Kopřivová.

Po novom sa alkohol nesmie predávať, ani piť napríklad na železničných staniciach, autobusových zastávkach prímestskej a diaľkovej dopravy, ako aj zastávkach mestskej hromadnej dopravy.

Zákaz bude platiť od 5.00 hod. ráno do 3.00 hod. nasledujúceho rána. Človeka s alkoholom v ruke, ktorého v tomto čase zbadá mestská polícia na ulici, ceste, parkovisku, nábreží, moste, parku, detskom ihrisku, trhovisku či verejnom WC neminie pokuta. Majiteľom prevádzok, ktoré porušia zákaz predaja alkoholických nápojov, hrozí pokuta do 200.000 korún.

Výnimku zo zákazu budú tvoriť príležitostné trhy a verejné kultúrne podujatia, kde predaj piva a vína je povolený zákonom. Nariadenie sa tiež nevzťahuje na terasy pohostinstiev s obsluhou, pretože sú súčasťou pevných prevádzkarní.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu