Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zatkli podpaľača, ktorý založil tri požiare

DOLNÝ KUBÍN - Oravská polícia zadržala v piatok 25-ročného muža, ktorý na Orave spôsobil tri požiare. Muža zadržali bezprostredne po tom, ako podpálil záhradný domček v Dolnom Kubíne, časť Mokraď. Vďaka rýchlemu zásahu požiarnikov škoda na interiéri domčeka nepresiahla 6 000 Sk.

Podpaľača polícia zadržala a dokázala mu zavinenie ďalších dvoch požiarov. Prvý spôsobil 25. septembra večer. Vnikol do hospodárskej budovy pri neobývanej víkendovej drevenici v Dolnom Kubíne, časť Kňažia. V hospodárskej budove založil požiar, ktorý sa rozšíril aj na drevenicu. Majiteľom spôsobil škodu najmenej 70 000 Sk. V rovnakej lokalite spôsobil 30. septembra v noci aj druhý požiar. Opäť si vybral neobývaný dom a dreváreň a strčil medzi ne zapálené noviny. Požiar spôsobil škodu za 30 000 Sk.

Vyšetrovateľ obvinil 25-ročného muža z prečinu poškodzovania cudzej veci a porušovania domovej slobody. Hrozí mu trest odňatia slobody v trvaní dvoch rokov. Motív jeho konania sa vyšetruje. Informovala žilinská policajná hovorkyňa Jana Balogová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu