Streda1. máj 2024, dnes je Sviatok práce,

Bezplatné WiFi internetové pripojenie zriadili aj na letisku M.R.Štefánika

Bratislavské letisko M.R.Štefánika
Bratislavské letisko M.R.Štefánika

BRATISLAVA - Na území Bratislavy pribudla ďalšia zóna s bezplatným internetovým pripojením na Letisku Milana Rastislava Štefánika. Pripojenie je dostupné prostredníctvom mikrovlnnej WiFi siete. Prístup na internet tak získali majitelia prenosných počítačov a rôznych typov handheld zariadení.

Signálom sú pokryté všetky priestory pre cestujúcu verejnosť a priľahlé priestory letiska. Sieť je možné identifikovať pod názvom FreeInternet. Pripojenie na WiFi sieť je na celom svete rovnaké, preto pasažieri s prenosnými počítačmi nebudú musieť zháňať telefónne karty alebo platiť roamingové poplatky. "Cez našu sieť budú komunikovať bezplatne a ihneď, ako by boli doma, či v kancelárii," hovorí projektový manažér Letiska Bratislava Ivo Jasenčák.

Letisko garantuje i zachovanie súkromia dátovej komunikácie. V záujme spokojnosti užívateľov budú len štatisticky zaznamenávať, či je väčší záujem o sledovanie pošty, prehľadávanie internetu alebo ďalších bežných aktivít. Systém však zablokuje užívateľa, ktorého počítač odosiela neprimerané množstvo elektronickej pošty - SPAMu alebo sa vo veľkom rozsahu pripája na kontroverzné P2P siete.

Ivo Jasenčák priznáva, že už stihli jedno zariadenie zablokovať: "Pravdepodobne to bol niekto z našich pracovníkov alebo z firiem pôsobiacich na letisku. Ak to nie je počítačový profesionál a neporadí si inak, bude si musieť pred prístupom na našu sieť kúpiť nový notebook."

Signál zabezpečuje 11 prístupových anténnych bodov. Súčasne môže byť pripojených 254 užívateľov. Pripojenie na internet je dnes súčasťou komplexných služieb každého moderného letiska.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu