Sobota8. jún 2024, meniny má Medard, zajtra Stanislava

Údajný objednávateľ vraždy Kubašiaka ostáva za mrežami

Igor Š.
Igor Š. (Zdroj: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Údajný objednávateľ vraždy podnikateľa Jána Kubašiaka z Polomky Igor Š. ostane i naďalej vo väzbe. Vo štvrtok o tom uznesením rozhodla sudkyňa Okresného súdu v Banskej Bystrici. Informoval o tom dnes po doručení uznesenia hovorca Krajskej prokuratúry v Banskej Bystrici Rastislav Remeta.

Sudkyňa zamietla žiadosť Igora Š. z dôvodov, že by mohol na slobode pokračovať v trestnej činnosti, ovplyvňovať svedkov, alebo inak mariť objasňovanie skutočností závažných pre trestné stíhanie. Sudkyňa zamietla i jeho žiadosť nahradiť väzbu dohľadom probačného a mediačného úradníka Okresného súdu nad obvineným. Neprijala ani návrh dcéry obvineného na prepustenie z väzby na peňažnú záruku.

Prokurátor podal voči uzneseniu sťažnosť, pretože požadoval, aby sudkyňa ponechala Igora Š. vo väzbe aj z dôvodu, že ujde, alebo sa bude skrývať, pretože mu hrozí vysoký trest. Pre objednávateľa úkladnej vraždy je to 25 rokov väzenia, alebo až doživotie. O sťažnostiach prokurátora, prípadne aj obvineného bude rozhodovať Krajský súd v Banskej Bystrici.

Igora Š. zadržala polícia v júni pre podozrenie, že si objednal vraždu svojho bývalého spoločníka Kubašiaka. V prípade vraždy podnikateľa Kubašiaka sú obžalovaní bývalí policajti Róbert P. a Róbert Č. Horehronský podnikateľ Igor Š. na súde povedal, že ich nepozná a nikdy sa nestretli.

Kubašiaka zavraždili 14. novembra 2006 večer v jeho dome v Polomke v okrese Brezno. Prokurátor za jeho smrť viní bývalého banskobystrického vyšetrovateľa Róberta P. Ten to popiera a tvrdí, že vraždil štvrtý muž. Na akcii v Polomke sa zúčastnil aj Juraj Roszík, v tom čase aktívny policajt v Trenčíne. Ten spolupracoval s políciou a s prokurátorom uzavrel dohodu o vine a treste. Podľa nej prijal trest 8,5 roka väzenia so stredným stupňom stráženia a zaplatí pokutu 50-tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu