Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Podpaľač Pachinger: Musí zaplatiť!

Patrik Pachinger obžalovaný z tunelovania nebankoviek.
Patrik Pachinger obžalovaný z tunelovania nebankoviek. (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Patrik Pachinger, obžalovaný z tunelovania nebankoviek, príde o vyše sedemnásťtisíc korún! Peniaze vysolí za to, že pred troma rokmi podpálil v ilavskej base svoju celu. Plamene zlikvidovali jej zariadenie a pridusili Pachingera aj dozorcov. Tým oheň poškodil aj uniformy. Rozhodnutie súdu bude právoplatné v najbližších dňoch.

Peňazí sa domáhala samotná basa v Ilave. Okresný súd v Trenčíne vlani v apríli s vedením väznice súhlasil a prikázal Pachingerovi sumu zaplatiť. Tomu sa o peniažky prísť nechcelo, preto podal proti platobnému rozkazu odpor, ktorý Okresný súd v Trenčíne zamietol. Pachinger však trval na svojom. Odvolací súd dal za pravdu okresnému.

„Krajský súd dospel k záveru, že odvolanie odporcu je nedôvodné,“ povedal Roman Tarabus, hovorca Krajského súdu v Trenčíne. Podľa neho sa už Pachinger nemôže odvolať a rozhodnutie súdu bude právoplatné hneď po doručení jeho písomného vyhotovenia účastníkom konania.

Milovník nebankoviek založil oheň v cele koncom roka 2004. Keď sa ohník rozhorel, Pachinger začal kričať o ratu. V čase, keď pribehli dozorcovia, už horeli matrac, prikrývka aj deka. Nespratného podpaľača z cely vytiahli von, on aj štyria dozorcovia sa však pridusili dymom. Založenie požiaru v cele je na Slovensku raritou, ktorou sa môže pochváliť iba Pachinger.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu