Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Ako sa stať mafiánom či morskou pannou: Súhrn najbizarnejších vecí, ktoré zaujímajú Slovákov

Slováci na internete naozaj perlili Zobraziť galériu (7)
Slováci na internete naozaj perlili (Zdroj: gettyimages.com)

BRATISLAVA - Súhrny štatistík za končiacim rokom sú bežnou sumarizačnou činnosťou viacerých svetových agentúr. Niektoré čísla však ukazujú aj šokujúce informácie o našom národe ako takom. Slováci sa vo sfére internetu tento rok naozaj "predviedli" v nelichotivom svetle. Toto sú najčastejšie veci, ktoré slovenskí internetoví uživatelia na internete najčastejšie vyhľadávali.

S prieskumom prišiel portál visibility.sk, a jeho obsah môže u niektorých poriadne zježiť chĺpky po celom tele. Za každým výrazom je zároveň v zátvorke uvedený aj priblížny počet vyhľadávania tohto výrazu za mesiac. Takéto čísla priniesol prieskum:

"Ako oklamať automat na kávu" (20) - Viacerí ľudia, ktorí, či už cestujú zo stanice do stanice alebo si krátia pracovnú dobu, si chcú spríjemniť nejakú tú minútu, či dve šálkou kávy alebo kapučína. Niektorí si na to zjavne ani nechcú míňať drobné z peňaženiek.

Ako sa stať mafiánom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Nechce sa mi pracovať" (40) - Pracovného ducha očividne nemajú všetci, a tak sa prikláňajú k inej alternatíve.

"Ako nelegálne zbohatnúť" (10) - Keď je už niekedy reč o korupcii, z týchto zistení je možné badať, že ani vyhľadávaču v našom štáte nie sú tieto výrazy cudzie.

Ako sa stať mafiánom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Ako sa stať mafiánom" (30) - Pri pohľade do nedávnej histórie je šokujúce, že medzi štatistikami vyhľadávania figuruje aj táto nepredstaviteľná veta, hlavne však preto, že náš národ si podobnými ideami prešiel aj v deväťdesiatych rokoch.

"Ako sa stať sériovým vrahom" (10) - Ešte šokujúcejšie tvrdenie, pri ktorom by viacerým ľuďom naskočila husia koža.

"Ako prekliať človeka olejom a múkou" (10) - Keďže už nie je reč o násilnej trestnej činnosti, prichádza na rad tá menej fyzická činnosť. Viacerým môže zdvihnúť kútiky podobnosť s filmovým trhákom o mladom čarodejníkovi, alebo čerpali títo ľudia inšpiráciu niekde inde?

"Ako sa stať profesionálnym trollom" (70) - Podstatne vyššie číslo vyhľadávania napovedá, že niektorí Slováci sympatizujú s internetovými nachytávkami ostatných uživateľov.

George Soros
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/Olivier Hoslet, Pool Photo)

"George Soros SS" (20) - Staršieho amerického finančníka židovského pôvodu niektorí spájajú so zložkou nacistickej strany z obdobia druhej svetovej vojny. Aj takúto bohatú fantáziu majú niektorí ľudia na webe.

Ruský prezident Vladimir Putin.
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA/AP Photo/Alexander Zemlianichenko)

"Šálka putin" (70) - Idolom niektorých Slovákov je aj ruský prezident a šéf Kremľa Vladimir Putin. Pre niektorých až do tej miery, že zatúžili po šálke s jeho podobizňou.

"Ako sa stať iluminátom" (20) - Ako deti sme viacerí chceli byť kovbojmi, policajtmi či nebodaj kozmonautmi. Pravda však je, zdá sa, niekde uprostred.

Ako sa stať mafiánom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Minecraft sex" (350) - Keď už sme pri tých deťoch, výnimkou nie je aj populárna videohra Minecraft, v ktorej si pochodujete voľne po svete a snažíte sa odolávať všetkým nástrahám, ktoré na vás číhajú a prežiť. Vtesnať do tejto hry aj sex je pre mnohých možné a podľa najvyššieho čísla vyhľadávania viac, než žiadúce.

"Kedy prestane erekcia" (10) - Keď sme už skončili s Minecraftom, je čas porozmýšľať čo ďalej...

"Rybí mimozemšťania" (10) - Návštevníkov z iných planét sme si predstavovali v raketách či v kozme. No netušili sme, že sú súčasťou niektorých rybníkov.

Ako sa stať mafiánom
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: gettyimages.com)

"Ako sa stať morskou pannou" (140) - Veľké finále v podobe vývoja z mimozemských rýb po morskú pannu. Z uvedeného čísla je zrejme, že je o to vyšší záujem, než by sa čakalo.

Viac o téme: VyhľadávanieInternet Slováci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu