Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Bašternák sa zbavil takmer všetkého majetku: V Bratislave vlastní len byt, v ktorom býva Fico

Ladislav Bašternák na súde
Ladislav Bašternák na súde (Zdroj: Topky.sk / Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Ladislav Bašternák sa zbavil takmer všetkého majetku. V Bratislave tak už nevlastní žiadnu nehnuteľnosť okrem bytu, v ktorom býva bývalý premiér Robert Fico. Ten už niekoľkokrát avizoval, že sa odsťahuje.

Podnikateľ Ladislav Bašternák sa za posledný mesiac zbavil takmer všetkého majetku. Pred niekoľkými dňami daroval manželke ďalšie dva luxusné byty v komplexe Bonaparte. Informáciu priniesla RTVS.

Keďže podnikateľ nemá zaistený majetok, mohol tak urobiť legálnou cestou. Tesne pred súdom, ktorý mu vymeral 5 rokov nepodmienečne a zakázal mu aj podnikať, daroval svoju luxusnú vilu svojej manželke. V Bratislave tak momentálne vlastní len jeden byt, v ktorom býva poslanec NRSR Robert Fico. 

Odsúdený

Bašternák je obžalovaný z toho, že si v roku 2002 neoprávnene uplatnil vratku DPH v sume 2 milióny eur z predaju bytov v komplexe Five Star Residence. Podnikateľ sa k činu priznal a oľutoval ho. Vzniknutú sumu uhradil. 

Aj na základe toho mu súd vymeral nižší trest, sadzba sa totiž v tomto prípade pohybuje od 7 do 12 rokov. Bašternákov advokát sa však odvolal aj proti 5-ročnému trestu. Rozsudok tak zatiaľ nie je právoplátný. Prokurátor žiadal aj zaistenie podnikateľovho majetku, k tomu však doteraz nedošlo. 

Viac o téme: Ladislav Bašternák
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu