Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Kauza GORILA Penta poslala list vyšetrovateľom: Nahrávky, ktoré sa našli u Kočnera, chce zničiť

Kauza Gorila
Kauza Gorila

BRATISLAVA - Finančná skupina Penta žiada zničiť nahrávky, ktoré mala nájsť polícia u obvineného Mariana Kočnera pri domových prehliadka. Odvoláva sa pri tom na mediálne informácie, podľa ktorých malo ísť o nelegálne odpočúvanie.

Nahrávky, na ktorých má byť zachytené rozhovory šéfa Penty a rôznych špičiek politiky, mali nájsť pri jednej z domových prehliadok u kontroverzného podnikateľa Mariana Kočnera. Prehliadky súviseli s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. 

Kauza Gorila sa vyšetruje už niekoľko rokov, no napriek tomu nedošlo doposiaľ k žiadnym pokrokom ani záverom. Finančná skupina Penta najnovšie podľa DenníkaN poslala list na Úrad špeciálnej prokuratúry, v ktorom žiada orgány činné v trestnom konaní, aby bola nahrávka zničená. 

„Náš podnet vychádza len z mediálne dostupných informácií, podľa ktorých sa mali nájsť audionahrávky z nelegálneho odpočúvania. Ak je to tak, tak v podnete, ktorý adresovali právni zástupcovia, žiadame, aby príslušné orgány postupovali v súlade so zákonom a platným rozhodnutím Ústavného súdu z roku 2012 ohľadom nelegálneho odpočúvania,“ potvrdil pre denník Martin Danko, ktorý je PR manažér finančnej skupiny. 

Súd totiž v roku 2012 vyhlásil, že odpočúvanie bytu na Vazovovej ulici, ktorý patrí Zoltánovi Vargovi, bolo nezákonné. Odpočúvanie vtedy schválil Krajský súd v Bratislave na žiadosť Slovenskej informačnej služby, ale podľa Ústavného súdu nebola žiadosť o odpočúvanie dostatočne odôvodnená.

Viac o téme: NahrávkyPentaGorila
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu