Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

AKTUÁLNE So snežením odštartovali aj komplikácie na cestách: VIDEO Autá končia mimo vozovky

Nehoda bola aj medzi Hutkou a Krásnou na východe Slovenska. Zobraziť galériu (9)
Nehoda bola aj medzi Hutkou a Krásnou na východe Slovenska. (Zdroj: Facebook/Patrik Ondisz)

SLOVENSKO - Predpovede meteorológov sa naplnili. Po príjemných jesenných teplotách na konci novembra Slovensko zasiahlo ochladenie. No zatiaľ čo mnohých očakávaný sniežik potešil, vodičom narobil aj poriadne vrásky. Napriek tomu, že cesty sú zatiaľ zjazdné, situáciu komplikuje mokrý povrch vozoviek a vietor. Na niektorých miestach vzniká kašovitá vrstva snehu. Jeden z prvých typicky zimných dní priniesol množstvo nehôd.

Dopravný servis Zelená vlna aj verejnosť na sociálnych sieťach hlásia, že desiatky áut skončili mimo vozovky. Na cestách preto buďte mimoriadne opatrní a jazdu prispôsobte stavu vozovky.

Aktuálna situácia

17:00 - KONIEC ONLINE: Ďakujeme, že ste s nami sledovali situáciu na slovenských cestách.

16:45 - Košický hasiči zverejnili na sociálnej sieti fotografie, ktoré zachytávajú dnešný deň na cestách východného Slovenska.

16:15 - Na Twitteri Dopravného servisu Zelená vlna pribúdajú infomácie o zjazdnosti vozoviek.  Kašovitý sneh je medzi Spišskou Belou a Starou Ľubovňou, taktiež medzi Hruštínom a Námestovo či na D1 v úseku Branisko - Chminianska Nová Ves. Na horskom priechode Vrchslatina medzi Hriňovou a Lomom nad Rimavicou je zas utlačený sneh. Okrem toho hlásia snehové jazyky, tie vodičov trápia v okolí Záborského a Nižnej Šebastovej na otvorených úsekoch ciest.

Ilustračná foto.
Zobraziť galériu (9)
Ilustračná foto.  (Zdroj: TASR)

15:55 - V Prešovskom kraji došlo od rána k šiestim dopravným nehodám a osemnástim škodovým udalostiam. "Nemali sme žiadnu tragickú nehodu ani nehodu s vážnymi zraneniami. Momentálne sú všetky cesty v kraji zjazdné," priblížil prešovský policajný hovorca Daniel Džobanik. 

15:45 - Aj napriek tomu, že na sociálnej sieti informovala o meškaniach aj Železničná spoločnosť Slovensko, nemali súvisieť s počasím. "ZSSK v súčasnosti zatiaľ vo väčšej miere neeviduje vplyv počasia na osobnú železničnú dopravu," uviedol hovorca Tomáš Kováč.

15:38 - Veľké meškania, najmä zo smeru Senec a Šamorín, dnes zaznamenala aj spoločnosť Slovak Lines,  ktorá zabezpečuje v Bratislavskom kraji regionálnu autobusovú dopravu. Hovorkyňa Eva Vozárová však uviedla, že je ťažké povedať, či to bolo pod vplyvom počasia, alebo z iných príčin, napríklad pre práce na cestách. 

Neoplan Jetliner C
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Jozef Vydra )

"Z týchto smerov žiaľ bývajú zdržania v dopravnej špičke už pravidlom, ale dnes naozaj veľké zdržania - minimálne 1 a pol hodiny. Okolo 10-tej hod. sa situácia postupne zlepšila a autobusy začali jazdiť podľa cestovného poriadku," uviedla hovorkyňa. Dodala, že opäť začína dopravná špička a s ňou sa znova objavujú aj meškania autobusov. "Konkrétne smery z Bratislavy do Šamorína okolo 15 minút, smer Senec a Pezinok max. do 10 minút. V smere na Záhorie jazdia autobusy bez mimoriadnych meškaní," informovala.

15:30 - Ako informovala košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová v dopoludňajších hodinách nebol evidovaný na území Košického kraja zvýšený počet dopravných nehôd v porovnaní s iným bežným dňom. Polícia nezaznamenala žiadne tragické dopravné nehody. 

15:03 - V poobedných hodinách sa zdržíte pred Sencom smerom z Viničného. Dopravný servis informuje, že za diaľničným privádzačom došlo k nehode.

14:35 - V Košiciach na Moyzesovej ulici smerom k Steel Arene sa zrazil autobus s autom. Ku kolízii došlo krátko po 13. hodine. 

14:05 - Okrem snehu či dažďa vodičov trápia aj iné nástrahy. Na ceste v smere do Martina pri benzínke na začiatku Vrútok sa okolo 11. hodiny dopoludnia pohybovali kravy. Medzi Rozhanovcami a Čižaticami v okrese Košice-okolie hlásia vyliatu naftu na ceste, podľa slov vodičov sa tam šmýka.

13:45 - Pohľad na cestu za Košicami, smer Slanec. Mimo vozovky skončila aj dodávka.

Pohľad na cesty za Košicami, smer Slanec.

13:15 - Pred vjazdom do Krásnej hlásia ďalšiu dopravnú nehodu. Komentujúci na sociálnej sieti uvádzajú, že v úseku silno fúka, niekoľko áut tu už skončilo mimo cesty, čo dokazujú aj zverejnené fotografie. Košická policajná hovorkyňa Jana Mésarová neskôr informácie potvrdila. "Na ceste I/16  v úseku Jablonov nad Turňou  - Dvorníky /medzi okresom Rožňava – Košice okolie/  a na ceste II/552 v úseku  Košice Krásna – Hutka  bol hlásený silný nárazový vietor, ktorý komplikoval premávku hlavne dodávkovým vozidlám a nákladnej kamiónovej doprave," upresnila.

Dopravná nehoda pre vjazdom
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Dopravný servis KE,KS:Emanuel Olsavsky)

13:10 - Kašovitý sneh znepríjemňuje cestu najmä vodičom kamiónov. Odstavené nákladné auto hlásia na trase Hnilčk - Mlynky v okrese Spišská Nová Ves.

13:04 - Mestská hromadná doprava v hlavnom meste premáva bez väčších problémov. "Dispečing DPB, a.s. zaznamenáva meškania cca do 10 minút v centrálnej mestskej oblasti, aj na príjazdoch do mesta z dôvodu nepriepustnosti komunikácií," informovala hovorkyňa DPB Adriana Volfová.

12:02 - Cesty na Zemplíne sú zjazdné. Ráno sa pri Humennom stala dopravná nehoda. Zrazil sa tam kamión s dvomi osobnými autami.  Ako informoval vedúci strediska michalovskej Správy ciest Košického samosprávneho kraja Michal Kráľ, v regióne, ktorý pokrývajú, sú cesty aktuálne mokré. "Všetko je v poriadku. Nadránom bolo vonku šesť sypačov," priblížil situáciu s tým, že miestami poletuje sneh a fúka vietor.

11:50 - Medzi problémové úseky patrí Pezinská Baba. Dopravný servis tu hlási viacero nehôd, úsek je ťažko prejazdný a odporúčajú sa mu vyhnúť.

11:48 - Šéf Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla informoval, že cesty v regióne Tatier sú prevažne mokré a inde ako na Vernári problémy nehlásili. Vo výkone bolo za posledných 24 hodín 22 sypačov, ktoré prepluhovali 637 kilometrov ciest a chemicky či inertným materiálom upravili ďalšie úseky.

11:46 - Horský priechod Vernár pre kamióny uzavreli do odvolania. Dôvodom je výdatné sneženie a silný nárazový vietor. "Tam na cestách ešte stále dosť sneží a fúka silný vietor. Kamióny tam mali problémy už v noci a pretrvávalo to aj počas dňa, tak sme sa s dopravnou políciou rozhodli priechod až do odvolania uzavrieť pre nákladnú dopravu," uviedol šéf Správy a údržby ciest Prešovského samosprávneho kraja pre oblasť Poprad Marián Barilla.

10:41 - Najväčšie komplikácie spôsobuje sneh na východe Slovenska. Za Prešovom skončila dodávka mimo cestu.

10:30 - Za Drienovom prejdete aktuálne striedavo v jednom pruhu. Auto tu skončilo na streche.

09:35 - Snehová nádielka pribudla aj pred Pustým Poľom smerom z Kamenice, kde vodič taktiež nezvládol riadenie.

09:28 - Na sociálnej sieti vodiči informovali o šmykľavej vozovke v Námestove v smere na Vavrečku. Šoféra museli vyťahovať z vozidla.

Pred Vavrečkou smerom z
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Policajné Hliadky a nehody ORAVA)

09:23 - V Košiciach dopravu riadili policajti.

09:20 - Nádielka snehu si vyžiadala daň aj pred Prešovom smerom z Kapušian. Vodiči informovali o vozidle mimo cesty.

07:10 - Silný vietor a sneh na ceste - aj to sa podpíaslo pod nehodu neďaleko metskej časti Košice Krásna.

Nehoda sa stala aj
Zobraziť galériu (9)
 (Zdroj: Facebook/Marta D.P.)

06:20 - Mimo zasneženej vozovky skončil aj kamión. 

06:17 - Sneh potrápil vodičov medzi Štósom a Smolníkom na východe Slovenska. Cesty sú zasnežené a poriadne šmykľavé.

06:08 - V skorých ranných hodinách skončilo auto mimo cesty za Hodkovcami.

Stellacentrum v poobedňajších hodinách informuje, že všetky sledované diaľničné úseky a rýchlostné cesty sú zjazdné. Vodiči by však mali zvýšiť opatrnosť, keďže povrch ciest je vlhký až mokrý. Na úseku D1 Branisko - Chminianska Nová Ves cestu znepríjemňuje vrstva kašovitého snehu do 1 centimetra.

Cesty I., II. a III. triedy sú taktiež zjazdné. Najmä na východe Slovenska však vozovku miestami pokrýva vrstva čerstvého aj kašovitého snehu do 3 centimetrov. "Na cestách III. triedy v obvodoch Bardejov a Lenartov až do 10 cm," približuje Stellacentrum. Prejdete aj horskými priechodmi, kde tiež nasnežilo.

Opatrnosť však zvýšte v okolí Dobšinej a Vernára, kde je snehová pokrývka bohatšia a spôsobuje to problémy. Na D1 v oblasti Štrby, Popradu a v úseku Široké - Prešov husto sneží, sprevádza to nárazový vietor. Dohľadnosť je znížená na 100 metrov. Kritické je tiež okolie Kežmarku, kde sú zasnežené cesty.

Správu budeme aktualizovať.

Viac o téme: SneženieHavárieSlovenskoDopravná situácia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu