Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Hasiči pokračujú v likvidovaní požiaru v Gaderskej doline, zasahuje aj vrtuľník

Hasiči zasahujú v Gaderskej doline.
Hasiči zasahujú v Gaderskej doline. (Zdroj: Facebook/HaZZ)

BLATNICA - Už tretí deň pokračujú profesionálni a dobrovoľní hasiči v hasení požiaru lístia a koreňového systému v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese.

Ako informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová, momentálne sa požiar snaží zlikvidovať takmer 90 hasičov. V sobotu (20. 10.) boli na hasenie pripravené aj dva vrtuľníky, pre nepriaznivé počasie nemohli vzlietnuť. 

"Dnes je počasie priaznivejšie a nad požiariskom už zasahuje vrtuľník letky Ministerstva vnútra SR," uviedla Farkasová s tým, že hasiči na požiarisku vybudovali aj jazierkový systém s dopravným vedením. Požiar vo veľmi nedostupnom teréne Gaderskej doliny vypukol vo štvrtok (18.10.) večer a doposiaľ zasiahol plochu približne 5,5 hektára. Hasiči ho majú pod kontrolou a ďalej sa nerozširuje. ​

Hasičom sa podarilo obkopať celé požiarisko

Rozsiahly požiar v neprístupnom teréne v Gaderskej doline v katastri obce Blatnica v Martinskom okrese hasila v nedeľu od skorého rána až do podvečera asi stovka hasičov. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. „Hasičom sa celé požiarisko s rozlohou 500 x 500 metrov podarilo obkopať, na mieste vytvorili diaľkovú dopravu vody s dĺžkou 1100 metrov s prevýšením 300 metrov,“ uviedla Farkasová.

Ako dodala, na mieste stále zasahujú hasiči z modulu pozemného hasenia požiarov v prírodnom prostredí skupina Západ, Stred a Východ, príslušníci Hasičského a záchranného zboru z Martina a zo Záchrannej brigády v Žiline, ako aj dobrovoľní hasiči z obcí Blatnica, Mošovce, Záturčie, Ďanová, Kláštor pod Znievom a Priekopa. „Po zotmení budú v hasení pokračovať opäť zajtra,“ doplnila hovorkyňa.

Viac o téme: PožiarHasičiGaderská dolina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu