Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Leopoldovská masakra: Polgáriho komplic chce slobodu

Vodca väzenskej vzbury Tibor Polgári počas procesu
Vodca väzenskej vzbury Tibor Polgári počas procesu

TRENČÍN - Jeden zo siedmich aktérov masakry v leopoldovskej väznici z roku 1991, pri ktorej zomreli piati dozorcovia, túži po slobode. Václav Fedák požiadal o podmienečné prepustenie z ilavskej väznice. Súd o jeho osude rozhodne dnes.

„Odsúdený Václav Fedák podal v apríli tohto roku na Okresnom súde v Trenčíne žiadosť o podmienečné prepustenie z výkonu trestu. Okresný súd žiadosť zamietol,“ povedal hovorca trenčianskeho krajského súdu Roman Tarabus. Odsúdenec podal vzápätí proti rozhodnutiu sťažnosť. „Sťažnosťou sa bude dnes na neverejnom zasadnutí zaoberať Krajský súd v Trenčíne,“ dodal Tarabus.

Príšerná masakra sa odohrala v novembri 1991. Väzni Tibor Polgári, Miloš Uriga, Ondrej Havran, Bartolomej Batoš, Dalibor Bajger, Václav Fedák a Vladimír Duda si naplánovali útek. Zabili pri ňom piatich dozorcov, dvoch ťažko zranili a ďalšieho si vzali ako rukojemníka. Útek by im zrejme vyšiel, ak by omylom nenasadli do vlaku, ktorý ich odviezol naspäť do Leopoldova. Troch odsúdil súd na doživotie, ďalší dostali vysoké tresty. Najnižší trest dostal práve Fedák, ktorý teraz žiada o podmienečné prepustenie.

Viac o leopoldovskej masakre >>
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu