Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Autá blokujú sanitky

Sanitky majú problém vyjsť z nemocnice.
Sanitky majú problém vyjsť z nemocnice. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Dopravné zápchy a kolízne situácie pred najväčšou košickou nemocnicou sú dennou realitou. Spôsobuje ich zlé technické riešenie za závorami parkovacej služby. Pomohol by ďalší jazdný pruh.

„Na kľučkovanie sanitiek pred nemocnicou sme zvyknutí. Problémy spôsobuje zúžený jazdný pruh pri výjazde. Keďže vo vedľajšom pruhu stoja autá na červenú až pri semafore, tvoria zápchy. Po zinkasovaní poplatkov za parkovné sa za autami sklopí závora, a tak nám autá nemôžu uvoľniť cestu,“ vraví vodič sanitky.

„Záchrana pacientovho života je prvoradá. Nešťastné dopravné riešenie však vytvára zbytočné kolízie a hluk,“ povedal lekár Bartolomej Štegena z polikliniky v susedstve nemocnice. Komplikáciám by sa pritom dalo predísť jednoduchým predĺžením výjazdného pruhu o pár metrov na úkor chodníka. Hovorkyňa FN L. Pasteura Jaroslava Oravcová uviedla, že ofi- ciálne nezaznamenali žiadnu sťažnosť. Pripustila však, že kolízie spôsobujú vodiči, ktorí pri výjazde z nemocnice za závorou nerešpektujú dopravné značenie, ktoré prikazuje zastaviť. „Hľadáme riešenie, ktoré by vjazd sanitiek zjednodušilo,“ dodala hovorkyňa.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu