Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horskí záchranári v akcii: Zranená hlava, zlomená noha a zamotaný paraglajdista v lanovke

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR - Henrich Mišovič)

VYSOKÉ TATRY – Zranenie hlavy utrpela v nedeľu vo Vysokých Tatrách 19-ročná turistka po približne desaťmetrovom páde. Slovenka schádzala z Kriváňa a približne 200 metrov pod vrcholom spadla. Informovala o tom Horská záchranná služba (HZS).

"S ošetrením jej bezprostredne po páde pomohli náhodní turisti, medzi ktorými bol aj lekár. Záchranári HZS požiadali o súčinnosť posádku Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS), ktorá z heliportu v Starom Smokovci zobrala dvoch záchranárov na palubu a spoločne leteli zranenej na pomoc," uviedla HZS. Po prílete na miesto zranenú pripravili na transport vrtuľníkom a následne letecky prepravili do popradskej nemocnice.

V Malej Fatre pomáhali slovenskej turistke, zlomila si nohu

Horskí záchranári z Malej Fatry zasahovali v nedeľu dopoludnia pod Veľkým Kriváňom. O pomoc ich požiadala 53-ročná slovenská turistka, ktorá si pravdepodobne zlomila nohu. Ako informovala na svojej webovej stránke Horská záchranná služba (HZS), záchranári ženu na mieste ošetrili, dolnú končatinu jej zafixovali pomocou vákuovej dlahy a transportovali ju do Snílovského sedla. "Následne ženu previezli kabínkovou lanovkou do Vrátnej doliny, kde ju odovzdali zdravotným záchranárom," informovala HZS.

Záchranári pomáhali paraglajdistovi na Donovaloch, zamotal sa do lanovky

Horskí záchranári z Veľkej Fatry v nedeľu pomáhali paraglajdistovi, ktorý sa zo zatiaľ bližšie nezistených príčin zamotal do lana sedačkovej lanovky. O zásahu informuje Horská záchranná služba (HZS) na svojej internetovej stránke.

"Záchranári boli privolaní na pomoc personálom lanovky na Donovaloch. 25-ročného slovenského paraglajdistu, ktorý bol bez zranení, dostali pomocou lanovej techniky na zem," uvádza HZS na margo zásahu.

Viac o téme: TuristiHorskí záchranáriVysoké Tatry
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu