Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Smutná správa pred voľbami: Zomrel poslanec, nahradiť ho môže humorista Andrásy

Viktor Muránsky. Zobraziť galériu (2)
Viktor Muránsky. (Zdroj: Facebook/Viktor Muránsky)

BRATISLAVA – Slovenskú metropolu zasiahla smutná správa. V sobotu v bratislavskom Starom meste skonal politik Viktor Muránsky. Keďže jeho mandát miestneho poslanca zaniká, na jeho miesto musí nastúpiť náhradník. Mal by sa ním stať známy humorista Oliver Andrásy.

O nešťastnej udalosti informovala na sociálnej sieti mestská časť Staré mesto. Uviedli, že Viktor Muránsky náhle zomrel 8. septembra. V príspevku vyzdvihli, že zosnulý poslanec patril k najaktívnejším staromestským poslancom, bol členom miestnej rady, komisie pre územné plánovanie, miestny rozvoj a životné prostredie a komisie pre dopravu, manažment verejnej správy a verejný poriadok.

„Aj touto cestou vedenie mestskej časti a pracovníci miestneho úradu vyjadrujú úprimnú sústrasť jeho rodine. Viktor, zostanete navždy v našich srdciach. Vďaka za váš úsmev, ochotu a dobrotu. Odpočívajte v pokoji,“ dodali.

Vzor pre syna

Najťažšie chvíle však prežívajú jeho blízki. Emotívny status uverejnil na sociálnej sieti Muránskeho syn Viktor. „Dnes v noci zomrel naj človek v mojom živote, môj tatko. Naučil ma v živote naozaj veľa, vychoval zo mňa slušného človeka a veľmi mi bude chýbať,“ vyznal sa. Dodal, že vzorom pre neho bola otcova dobrosrdečnosť a pevný charakter. „Pevne verím že môj život bude raz rovnako naplnený, ako bol ten jeho,“ priznal.

Nahradí ho humorista?

Úmrtím jedného zo staromestských poslancov sa však vynára otázka, kto zasadne na jeho miesto. Zanikol mu totiž mandát miestneho poslanca. Pri obsadzovaní uvoľneného miesta sa mestská časť riadi zákonom o podmienkach výkonu volebného práva. Podľa neho ako náhradník nastupuje kandidát, ktorý získal v uplynulých komunálnych voľbách získal v danom obvode najvyšší počet platných hlasov. Staromestská hovorkyňa Nora Gubková uviedla, že ním by mal byť humorista Oliver Andrásy. Ten však daný post odmietol dva mesiace pred jesennými voľbami.

Humorista Oliver Andrásy.
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Oliver Andrásy)

Poslankyňou by sa tak mala stať Andrea Čierniková ako ďalšia v poradí, ktorá v predmetnom volebnom obvode získala druhý najvyšší počet platných hlasov. Bola kandidátkou rovnakej koalície ako zosnulý poslanec Muránsky. 

Viac o téme: SmrťPoslanec Staré mestoOliver AndrásyViktor Muránsky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu