Sobota15. jún 2024, meniny má Vít, zajtra Bianka, Blanka

Deň bez áut v Košiciach: Povozte sa v bicyklovom taxíku

Cyklisti včera pozývali košických obyvateľov na oslavy Dňa bez áut.
Cyklisti včera pozývali košických obyvateľov na oslavy Dňa bez áut. (Zdroj: Nový Čas)

KOŠICE - Karneval v maskách, cyklopotulka po hradbách, bezplatná doprava pre vodičov, ako aj netradičný bicyklový taxík - trixi-mobil. Košičania na dnešný Deň bez áut pripravili bohatý program Na kolieskach. Všetkým šoférom odkazujú: „Zaparkujte svoje motorové tátoše a zažite vietor vo vlasoch!“

„Vítaní sú všetci na bicykloch, korčuliach, skateboardoch, či s kočíkmi. Potešíme sa aj účasti jazdcov na koňoch,“ konštatuje Karol Labaš z Cyklistickej únie mesta Košice. Oslava Dňa bez áut sa začína ráno o 9. hodine cyklojazdou za kolieskovými rajmi po rekreačných strediskách v okolí mesta. Netradičné potulky na kolesách okolo mestských hradieb pripravil pre Košičanov turistický sprievodca Milan Kolcun. Program ďalej pokračuje na Hlavnej ulici o 17.30 hod. karnevalom na kolieskach. Deň bez áut ukončí večerné verejné korčuľovanie a bicyklovanie po uliciach mesta. Dve hodiny nato bude k dispozícii časť Kuzmányho ulice.

Lákadlom je aj trixi-mobil, čiže bicyklové taxi. Z Bratislavy ho priniesol na ukážku Ladislav Korán z Mestského informačného centra. „Radi by sme niečo také aj kúpili, stojí však okolo 300-tisíc Sk. Verím však, že sa ozvú sponzori a po Košiciach ich bude jazdiť viac,“ uviedol L. Korán. Na Deň bez áut zareagoval aj košický dopravný podnik. Ak sa vodiči v dopravných prostriedkoch preukážu technickým preukazom auta a občianskym preukazom, môžu oni i jedna osoba s nimi cestovať zadarmo.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu