Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Súd s bývalým viceprimátorom Čuňom opäť odložili

Eugen Č.
Eugen Č.

BRATISLAVA - Pojednávanie Špeciálneho súdu v Pezinku s bývalým viceprimátorom Košíc Eugenom Čuňom, ktorý je obžalovaný z korupcie, na budúci týždeň nebude. Agentúru SITA dnes o tom informovala hovorkyňa ŠS Katarína Kudjáková.

"Obžalovaný Eugen Čuňo je chorý, preto senát ŠS zrušil pojednávanie, ktoré bolo vytýčené na celý týždeň od pondelka 24. septembra," informovala Kudjáková. Ako ďalej dodala, obžalovaný bývalý viceprimátor na ŠS poslal doklad o práceneschopnosti.

Podľa obžaloby o úplatok 18 miliónov korún požiadal Eugen Čuňo spolu s obžalovanými Viktorom K. a Ladislavom P. na jeseň v roku 2002. V tom čase sa firma KAME stala generálnym dodávateľom výstavby nájomných bytov na Sídlisku dargovských hrdinov v Košiciach. Na výstavbu bytov mesto potrebovalo financie zo Štátneho fondu rozvoja bývania.

Eugen Čuňo, Ladislav P. a Viktor K. za desaťpercentnú províziu prisľúbili štatutárovi spoločnosti KAME zabezpečiť dotácie v celkovej hodnote 181 miliónov korún. Štatutár KAME na dohodu pristúpil a v novembri 2002 im odovzdal polovicu z 18-miliónového úplatku, onedlho však požiadali aj o druhú polovicu peňazí.

Tentoraz im podnikateľ deväť miliónov odmietol odovzdať. Požiadali ho údajne, aby do 13. februára 2004 zabezpečil aspoň milión korún. Štatutár KAME sa obrátil na políciu a spolupracoval ako agent. Desiateho marca 2004 polícia zadržala Eugena Čuňa a Ladislava P. priamo pri preberaní jedného milióna korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu