Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

MZVaEZ upozorňuje cestujúcich na Havajské ostrovy: Overte si, či vaše lety nezrušili

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Slováci, ktorí v najbližších dňoch plánujú cestovať na Havajské ostrovy, by mali vopred kontaktovať svoje turistické agentúry a letecké spoločnosti. Na svojej stránke to odporúča Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Pre hurikán Lane sú totiž mnohé lety zrušené. Zatvorené sú aj niektoré pláže, nákupné centrá aj úrady.

Ministerstvo tiež odporúča občanom, ktorí sa už na ostrovoch nachádzajú, aby sa riadili pokynmi lokálnych zložiek krízového manažmentu, polície a záchranných zložiek. "Pokyny lokálnych zložiek krízového manažmentu sú priebežne zverejňované na stránke Hawaii Emergency Management Agency http://dod.hawaii.gov/hiema/get-ready/," upozornilo MZVaEZ. Odporúča tiež dobrovoľnú registráciu na stránkach rezortu.

Americký štát Havaj postihli vo štvrtok (23.8.) prívalové povodne a zosuvy pôdy vyvolané silným hurikánom Lane. Ostrovy zatiaľ zasiahol len okraj hurikánu. Jeho centrum sa stále presúva bližšie, vo štvrtok večer sa nachádzalo zhruba 300 kilometrov od východného pobrežia ostrova Havaj. Ďalší pohyb hurikánu sa dá len ťažko predvídať, avšak priamy zásah by podľa predpovedí Havajské ostrovy zrejme dostať nemali.

Viac o téme: Havajské ostrovyHurikán Lane
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu