Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Legendárny bratislavský Richman na Kamennom námestí je minulosťou: VIDEO Stavbu zrovnali so zemou

Na Kamennom námestí si už obľúbenú pochúťku nekúpite.
Na Kamennom námestí si už obľúbenú pochúťku nekúpite. (Zdroj: Magistrát hlavného mesta Bratislava)

BRATISLAVA - Otvorený bol vo dne v noci, legendy tvrdia, že aj počas sviatkov. Na lacnú a chutnú pochúťku plnú kalórii a majonézy denne chodili stovky ľudí. Pre mnohých to bola záchrana, keď v alkoholovom opojení pocítili veľký hlad. Zlaté časy nelegálnej stavby na Kamennom námestí však skončili. Dnes začali s jej odstraňovaním.

Richman na Kamennom zbúrali
Na Kamennom námestí v centre Bratislavy začali odstraňovať nelegálne stánky s rýchlym občerstvením, ktoré sa nachádzajú priamo v strede námestia a roky blokovali spustenie jeho revitalizácie.

Dlhodobo schátrané námestie, ktoré špatilo Bratislavu, má tak dostať novú tvár. Rovnako má zmenou prejsť aj legendárny hotel Kyjev. Investor i zástupcovia projektu Živé námestie potvrdzujú, že jedna z hlavných bariér zásadného pokroku v rámci revitalizácie Kamenného námestia boli práve nelegálne stánky. Vítajú preto ich odpratanie z námestia.

Podľa Živého námestia je potrebné teraz riešiť aj správu tohto verejného priestoru podobne, ako je to už realizované pred Starou tržnicou. Zaoberať sa treba aj osvetlením. "Je tu zvýšená obava najmä vo večerných hodinách, nie je tu totiž dobré osvetlenie. Aktuálne pracujeme na tom, aby sme dali dokopy konkrétny projekt," podotkol Ján Mazúr z projektu Živé námestie.

Čo sa týka hotela Kyjev, investor, spoločnosť Lodrship, chce robiť súťaž, ktorá by mala ukázať, ako s touto stavbou ďalej. Zachovať chcú fasádu, venovať sa jej bude projektová dokumentácia. Rekonštrukcia by mala trvať dvanásť aj šestnásť mesiacov. Kedy však s prácami začnú, zatiaľ nie je známe.

Viac o téme: StavbaKamenné námestieRichman
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu