Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Desivé odhalenie: Za teroristov z Daeš odišiel bojovať aj Slovák, FOTO Eric z východu

Eric Nuhanovič Zobraziť galériu (2)
Eric Nuhanovič (Zdroj: Times of Israel, Interpol)

BRATISLAVA - Prvý Slovák v radoch Daeš. Nezvestný a Interpolom hľadaný Eric Nuhanovič (23) má už od roku 2014 bojovať v Iraku. Aký je jeho životný príbeh?

O prípade ako prvá informovala TV Markíza. Eric sa narodil v roku 1995 v talianskom Ríme, pričom disponuje dvomi občianstvami - jedno je Bosny a Hercegoviny, druhé je slovenské. Trvalý pobyt má od roku 2004 v Kvačanoch pri Prešove, kde je nahlásená aj jeho matka Andrea.

Nuhanovič je na zozname teroristov hľadaných Interpolom od minulého roka, keď príkaz na zatknutie vydala Bosna a Hercegovina. Dôvodom má byť vstup do paramilitantných skupín. Nuhanovič mal do Iraku odísť bojovať na jeseň roku 2014 práve pod zástavou teroristov z Daeš. Naverbovať ho mali vo Švédsku.

Eric Nuhanovič v databáze
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: interpol)

Zahynul v Iraku?

Podľa Markízy má Eric aj jedného brata, a hoci má jeho matka trvalý pobyt nahlásený v Kvačanoch, ich obyvatelia tvrdia, že tam nežije a istý čas bola dokonca aj nezvestná. Ako uviedla krstná mama Ericovej matky, mladík sa jej po odchode do Iraku mal párkrát ozvať a momentálne je nezvestný.

Ako uvádzajú bosnianske médiá, ktoré vychádzajú z informácií tajných služieb, Eric mal zahynúť spoločne s ďalšími 76 bosnianskymi džihádistami vo februári 2015, čo však nie je oficiálne potvrdené. Tvrdí to aj bezpečnostný analytik Andor Šándor, podľa ktorého mohli jeho doklady najsť pri tele iného mŕtveho.

Viac o téme: Daeš
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu