Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Predaj liekov na internete: Ide o nelegálny obchod!

BRATISLAVA - Lekárne, ktoré ponúkajú lieky na internete porušujú zákon. Navyše podľa našich informácií mnohé takéto internetové lekárne ponúkajú na predaj medikamenty, ktoré nemusia byť pravé!

„Každý liek musí byť riadne registrovaný. O výrobkoch, ktoré nie sú registrované a sú ponúkané na internete, nemáme žiadnu vedomosť. Pokiaľ nevieme, aké je zloženie výrobku, nemôžeme zaujať relevantné stanovisko či ide vôbec o liek,“ povedal pre Bleskovky.sk Ľubomír Šimkovič zo Štátneho ústavu kontroly liečiv (ŠÚKL).

V prípade nelegálneho dovozu takéhoto výrobku na Slovensko, je tu podozrenie z trestného činu, ktoré bude štátny ústav adresovať orgánom činným v trestnom konaní. Takýmto predajom je zneužívané meno registrovaných liekov. „Distribúcia formou internetu bez bližších informácií o možných nežiadúcich účinkoch môže viesť k ohrozeniu zdravia užívateľa,“ podotkol Šimkovič.

Štátny ústav už v minulosti upozornil orgány činné v trestnom konaní na podozrenie z porušovania zákona v súvislosti s internetovým predajom liekov. Súčasná právna úprava totiž nedovoľuje predaj liekov cez internet alebo cez zásielkovú službu.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu