Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Akcia Amazonka: V dome hromadne pestovali marihuanu

Zo zadržaného množstva by sa dalo pripraviť 10-tisíc dávok. Zobraziť galériu (3)
Zo zadržaného množstva by sa dalo pripraviť 10-tisíc dávok. (Zdroj: SITA)

LUČENEC - Takmer štrnásť kilogramov zelených rastlín konope, marihuanu, ale aj hašiš našli policajti pri akcii Amazonka v katastri obce Píla v Lučeneckom okrese a pri domovej prehliadke vo Zvolene.

Zo zadržaného množstva by sa dalo pripraviť vyše 10-tisíc obvyklých dávok. Z drogovej trestnej činnosti vyšetrovateľ obvinil 33-ročného Mareka M. a o rok staršieho Miroslava P. zo Zvolena.

Podľa informácií banskobystrickej policajnej hovorkyne Márie Faltániovej na pestovanie konope bol prispôsobený celý dom, zariadenú mali aj miestnosť na výrobu drog. Rastliny pestovali v nádobách so živnými roztokmi so stálym prívodom vody. V dome bol nainštalovaný aj odvetrávací a odvlhčovací systém.

Obvinení mali v pláne rastliny o tri týždne pozbierať a nebola by to ich prvá "úroda“. Prvé rastlinky použili pre svoju potrebu, z druhej a z tretej úrody časť predali. Tomuto biznisu sa venovali od minuloročnej jari. Okrem prehliadky chát vykonali policajti aj domové prehliadky v mieste ich bydliska, kde zaistili počítač a iné veci súvisiace s trestnou činnosťou.

Obvinení sú v policajnej cele, kde si počkajú na rozhodnutie o vzatí do väzby. Za mrežami môžu stráviť štyri až desať rokov.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu