Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Doktor Úplatok odmieta pacientovi vrátiť 15-tisíc!

Pavol Patro sa zdráha vrátiť bývalému pacientovi peniaze.
Pavol Patro sa zdráha vrátiť bývalému pacientovi peniaze. (Zdroj: Nový Čas)

TRENČÍN - Poriadna drzosť! Ortopéd Pavol Patro, ktorému Najvyšší súd naparil za korupciu dva roky natvrdo, štyri roky zákaz činnosti a 600-tisícový peňažný trest, odmieta vrátiť úplatok bývalému pacientovi! Kým pred súdom sa dušoval, že všetko, čo spravil, ľutuje, teraz sa zdá, že svedomie ho už trápiť prestalo a 15-tisíc vrátiť nechce.

Pacient Tibor Vacula z Melčíc-Lieskového pri Trenčíne dal Patrovi úplatok preto, aby mu zoperoval nohu. „Moju operáciu stále odkladal, vedel, že budem musieť za ním prísť. Žiadal až 60-tisíc korún, ale podarilo sa mi zohnať iba 15-tisíc. Predal som škodovku,“ otvorene priznal muž. Ten vymáhal 15-tisíc korún od lekára v občianskoprávnom konaní.

Spor vyhral a súd koncom júla rozhodol, že Patro mu má do 15 dní od doručenia rozkazu peniaze vrátiť, zaplatiť aj 9,5-percentný úrok z omeškania a vyše tritisícové trovy konania. „Platobný rozkaz nenadobudol právoplatnosť, pretože Pavol Patro proti nemu podal odpor,“ povedal hovorca trenčianskeho Krajského súdu Roman Tarabus.

„Podaním odporu s odôvodnením sa platobný rozkaz ruší v plnom rozsahu a okresný súd nariadi pojednávanie,“ dodal Tarabus. To znamená, že o vrátení úplatku sa bude rozhodovať nanovo. Na súd sa obrátili aj ďalší dvaja poškodení pacienti. Prvý chce naspäť 40 tisícok, druhý 60-tisíc korún.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu