Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Jana (42) z Prešova: Vvhrala boj s alkoholom

V klube abstinentov jej snahu  ocenili touto plaketou.
V klube abstinentov jej snahu ocenili touto plaketou.

PREŠOV - Ocitla sa na pokraji priepasti, ale prekonala samu seba. Jana (42) z Prešova nevydržala bez alkoholu ani deň. Postupne prišla o byt, manžela aj o syna. Dnes však znova stojí pevne na vlastných nohách.

„Osem rokov som bola naložená v alkohole. Bolo to hrozné obdobie,“ priznáva sympatická blondína z Prešova. Odsúdili ju všetci blízki. Nik jej nedával šancu na návrat do normálneho života. „To, čo som predvádzala, bolo neuveriteľné. Raz som sa dokonca dostala aj na ARO, lebo som mala v krvi takmer 4 promile alkoholu,“ hovorí Jana.

Po prvý raz išla na liečenie v roku 2002. „Bolo to na Prednej Hore. Liečenie však vôbec nezaúčinkovalo. Keď som sa vrátila, moje alkoholické výpady znova pokračovali. O rok som sa teda začala liečiť v prešovskej nemocnici. S rovnakým výsledkom...“ spomína bývalá hádzanárka, ktorá prišla aj o malého syna, ktorého súd po rozvode na základe svedectiev, že je takmer nepretržite opitá, zveril jej bývalému manželovi. Zdalo sa, že jej niet pomoci. „V roku 2003 som išla na ďalšie liečenie do Banskej Bystrice. A stalo sa to, v čo nikto, vrátane mňa, už ani nedúfal. Od návratu som sa alkoholu nedotkla,“ teší sa Jana.

Nik z klubu abstinentov, ktorý pravidelne navštevuje, jej nepovie inak, ako bystrický zázrak. „Svoj život mám zase vo svojich rukách. Súd mi zveril syna. Získala som dobré zamestnanie. Len dúfam, že keď si tento príbeh u mňa v práci prečítajú, tak ma neprepustia,“ verí Jana, ktorá dokázala to, čo sa podarí len málokomu. „Osem rokov pitia som vypustila z hlavy. Toto obdobie môjho života ako keby ani neexistovalo. A som najšťastnejší človek na svete,“ presvedčivo tvrdí žena z Prešova.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu