Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Horskí záchranári pomáhali poľským turistkám: Obe si poranili nohu

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: pixabay.com)

TERCHOVÁ - Horskí záchranári pomáhali v sobotu popoludní dvom poľským turistkám, ktoré sa zranili pri túrach v slovenských pohoriach. Počas zostupu z Malého Rozsutca v Malej Fatre utrpela poranenie členka 58-ročná žena, v Spálenej doline si zase koleno poranila 42-ročná turistka.

Žene v Malej Fatre na pomoc odišli traja profesionálni a dvaja dobrovoľní záchranári Horskej záchrannej služby (HZS), ktorí jej poskytli neodkladné zdravotné ošetrenie. Pomocou nosidiel ju transportovali do osady Podrozsutec, odkiaľ bola terénnym vozidlom prevezená k Hotelu Diery, kde mali Poliaci zaparkované auto. Na odporúčané zdravotnícke ošetrenie odišla pacientka na vlastnú žiadosť v sprievode manžela. 

Druhej turistke poľskej národnosti, ktorá si poranila koleno počas túry na žlto značenom chodníku v Spálenej doline, zase pomáhali horskí záchranári z Oblastného strediska Západné Tatry. Zranenú ženu na mieste ošetrili a pomocou terénneho vozidla HZS ju transportovali na parkovisko Spálená. Na ďalšie vyšetrenia pokračovala vlastným motorovým vozidlom. O prípadoch informovala HZS na svojej internetovej stránke. 

Viac o téme: Horskí záchranáriSlovenskoPoľskoTuristky
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu