Pondelok20. máj 2024, meniny má Bernard, zajtra Zina

Chlapca nechcú pustiť do školy!

Rudko Saloka (7) tvrdí, že ho v škole bili spolužiaci. Zobraziť galériu (2)
Rudko Saloka (7) tvrdí, že ho v škole bili spolužiaci.

KECEROVCE - Bitiek a šikanovania sa obávajú príbuzní Rudka Saloku (7). V pondelok mal nastúpiť opakovane do 1. ročníka tamojšej školy, no hľadajú mu inú. Škola však akékoľvek násilie v triedach odmieta a upozorňuje, že absenciu chlapčeka na vyučovaní čoskoro nahlásia kompetentným orgánom.

„Na záchode mu spolužiaci vytrhali vlasy a bili ho do brucha,“ tvrdí Rudkova matka Anastázia Saloková. Chlapcova babka Jana Lukáčová dodáva: „Ešte neskončil ani prvý polrok a už mu povedali, že prepadne. Začal koktať, čo sa mu upravilo až cez prázdniny. Keď sa dozvedel, že opäť pôjde do školy v Kecerovciach, vrátilo sa mu to.“ Preto Rudka teraz do školy ani neposlali a hľadajú mu novú približne v 30 kilometrov vzdialených Košiciach.

Riaditeľ ZŠ v Kecerovciach je šokovaný tvrdeniami rodiny. „Matka k nám prišla veľakrát v nevhodnom stave a hovorila o udalostiach spred mesiaca. Aj to sme však promptne riešili. Nedospeli sme k záveru, že k incidentom došlo na pôde školy,“ hovorí Tibor Oros.

Bývalá triedna učiteľka Rudka Júlia Kubišová si myslí, že chlapček nebol vlani na 1. ročník pripravený a mal ostať v škôlke. „Venovala sa mu psychologička, ktorá na kompletné vyjadrenie potrebovala aj názor neurológa. Napriek prísľubom jej ho nepriniesli,“ dodala J. Kubišová. Oslovení Kecerovčania násilie v škole odmietajú. Tvrdia, že Rudkovu matku možno najčastejšie stretnúť v pohostinstve. Tamojší štamgasti konštatovali, že k modrinám Rudko mohol prísť aj inak...

Riaditeľ školy by mal po pätnástich vymeškaných a neospravedlnených hodinách celú záležitosť nahlásiť na úrade a prípadom sa môže zaoberať aj sociálka.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu