Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Bánovčania si vydýchli, nemusia vykupovať byty za nadhodnotené ceny

Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou s radosťou prijali rozsudok Krajského súdu v Trenčíne, ktorý rozhodol, že stovky bytov patria štátu.
Obyvatelia Bánoviec nad Bebravou s radosťou prijali rozsudok Krajského súdu v Trenčíne, ktorý rozhodol, že stovky bytov patria štátu. (Zdroj: SITA)

TRENČÍN - Stovky obyvateľov panelákových domov v Bánovciach nad Bebravou si nebudú musieť vykupovať svoje byty za trhové ceny od súkromnej spoločnosti.

Krajský súd v Trenčíne dnes totiž súhlasil s názorom ministerstva hospodárstva a určil, že byty patria štátu. ČTK to potvrdil hovorca súdu Roman Tarabus.

Byty v 90. rokoch získala spoločnosť Tatra Sipox známeho podnikateľa Jozefa Majského. Neskôr byty dostala pod kontrolu spriaznená firma Tatrabyt, ktorá ich začala predávať nájomníkom za vysoké ceny.

Krajský súd dnes zmenil rozhodnutie okresného súdu, ktorý v minulosti rozhodol v prospech Tatrabytu. Súd uznal, že byty nepatrili v dobe privatizácie do majetku firmy. Firma Tatrabyt môže ešte proti rozsudku podať dovolanie na Najvyšší súd.

Jozef Majský si v súčasnosti odpykáva trest vo väzení za podvody pri krachu nebankových spoločností BMG Invest a Horizont. Skupinu Sipox riadia jeho deti.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu