Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Materská škola: Voda tečie deťom do hračiek

Vodu tečúcu zo stropu zachytávajú aj do detských hračiek.
Vodu tečúcu zo stropu zachytávajú aj do detských hračiek. (Zdroj: Nový Čas)

PREŠOV - Do materskej školy v Prešove zateká. Voda tečie zo stropu na viacerých miestach. Na zemi vodu zachytávajú nielen do vedier, ale dokonca aj do detských hračiek. Deti museli premiestniť do inej časti triedy.

Voda tečie presne na miesta, kde bol kedysi koberec, na ktorom sa deti hrávali. Dočasne ich presunuli. „Natrvalo v tejto časti triedy zostať nemôžu. Je to totiž najtmavší kút a osvetlenie zapnúť nemôžeme. Tečie totiž aj do elektrického vedenia a tak by mohlo dôjsť ku skratu,“ vraví nešťastná riaditeľka Materskej školy na Sabinovskej ulici v Prešove Dana Novysedláková.

Oddnes budú deti presunuté do inej triedy a nastane ďalší problém. V jednej miestnosti sa bude tlačiť dvojnásobný počet škôlkarov. Čím dlhšie bude pršať, tým bude situácia horšia. Navyše, riaditeľka očakáva ďalšie problémy: „Keď to začne schnúť, určite sa objaví pleseň a vzduch bude nedýchateľný.“

Škôlka patrí mestu, a preto potrebné opatrenia musí urobiť prešovská radnica. „Vlani sme do rekonštrukcie prešovských škôl a škôlok investovali 10 miliónov korún. Dali sme opraviť strechy na šiestich zariadeniach, medziiným aj v škôlke na Sabinovskej ulici. Záruka je osem rokov. Už sme to u dodávateľa reklamovali. Keď sa zlepší počasie, začne sa s opravou,“ povedal Michal Kaliňák, tlačový tajomník Mestského úradu v Prešove.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu