Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Slovenská elitná jednotka oslavuje 25. rokov: FOTO Uctili si padlých vojakov

Pomník padlých vojakov. Zobraziť galériu (4)
Pomník padlých vojakov. (Zdroj: Pavol Čorba)

ŽILINA - Žilinčania si vo štvrtok 30. mája 2018 slávnostne pripomenuli 25. výročie vzniku 5. pluku špeciálneho určenia. Elitný vojenský útvar, ktorý je nasadzovaný do náročných misií v rámci celého sveta, je jediným zástupcom Síl pre špeciálne operácie na území Slovenskej republiky. Uviedol to vedúci odboru tlačového a zahraničných vecí Mestského úradu v Žiline Pavol Čorba.

"Vážime si, že 5. pluk špeciálneho určenia sídli práve v našom krajskom meste a sme hrdí na všetkých príslušníkov Žilinského pluku Jozefa Gabčíka," uviedol okrem iného zástupca primátora Patrik Groma. Vojakom taktiež zaželal do ich ďalšieho pôsobenia veľa síl a úspechov pri plnení jednotlivých úloh, ktorými prispievajú k bezpečnosti obyvateľstva našej krajiny a vyzval prítomných na minútu ticha za padlých vojakov v misiách.

Príhovor zástupcu primátora Patrika
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Pavol Čorba)

Slovenská republika je od roku 2004 členom Severoatlantickej aliancie - NATO a z tohto členstva vyplývajú pre našu krajinu aj záväzky. Patrí k nim i plnenie úloh v rámci vojenských operácií aliancie doma a v zahraničí, na ktorých sa podieľa aj 5. pluk špeciálneho určenia. Množstvo úspešných misií, ktoré príslušníci armády počas existencie tohto útvaru absolvovali, svedčia o kvalite ich práce a odhodlaní, s akým túto náročnú prácu vykonávajú.

Slovenská elitná jednotka oslavuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Pavol Čorba)

Slovenská elitná jednotka oslavuje
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Pavol Čorba)

Viac o téme: VýročieŽilina
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu